szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Offline
PostNapisane: 14 sty 2009, o 18:35 
Użytkownik

Posty: 1
Nie potrafię tego rozwiązać

Waga pszczoły - 1kg * (10)^-4
Waga noworodka kangura - 1kg * (10)^-5

Ile razy noworodek kangura jest cięższy od pszczoły?


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Kobieta Offline
PostNapisane: 14 sty 2009, o 19:05 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 381
Lokalizacja: NS/Kalisz/Wrocław
Wiek: 22
Pomogła: 99
potega ujemna to to samo co \frac{1}{ 10^{n} } czyli

waga pszczoły = 1 \cdot  \frac{1}{10000} = 0,0001 [kg]
waga noworodka = 1  \cdot  \frac{1}{100000} = 0,00001 [kg]

noworodek jest mniejszy od pszczoly :| fajnie ;] .. musi coś być źle napisane ;P moze na odwrót dane ;>?

_________________
"Małżeństwo ze stanowiska matematycznego jest równaniem o dwóch niewiadomych."
SEWERYN EUGENIUSZ BARBAG ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Potęgi o wykładniku ujemnym - zadanie 4  Przekształcenia algebraiczne  ollu88  4
 Potęgi o wykładniku ujemnym - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  Piwo12345  1
 Potęgi o wykładniku ujemnym - zadanie 3  Przekształcenia algebraiczne  Piwo12345  1
 zapisz w postaci potęgi - zadanie 4  Przekształcenia algebraiczne  juti  2
 Potęga o wykładniku wymiernym - zadanie 11  Przekształcenia algebraiczne  piter1422  4
 oblicz i pzedstwa w postaci potęgi  Przekształcenia algebraiczne  gaito  2
 potegi :P  Przekształcenia algebraiczne  pAwEl12  1
 Potęgi - dziwne przykłady  Przekształcenia algebraiczne  Quaerens  4
 Zapisz w postaci potęgi liczby 3  Przekształcenia algebraiczne  czlowiek_pajak  3
 Przesdstaw w postaci potęgi  Przekształcenia algebraiczne  Monsters  1
 Potęgi i pierwiastki - zadanie 13  Przekształcenia algebraiczne  Mens  3
 Uzasadnij że zachodzi nierówność pomiędzy liczbami- potęgi - zadanie 5  Przekształcenia algebraiczne  blackbird936  5
 Potęga o wykładniku wymiernym - zadanie  Przekształcenia algebraiczne  neq1337  2
 Potegi - oblicz wartość wyrażenia  Przekształcenia algebraiczne  lingen  2
 Potęgi szóstki  Przekształcenia algebraiczne  Enka123  4
 Zapisz w postaci potęgi liczby 7  Przekształcenia algebraiczne  Fromcio  3
 Moduły, potęgi i zadania z treścią  Przekształcenia algebraiczne  seicento1991  2
 Do potęgi 18  Przekształcenia algebraiczne  mia1oo0  3
 Potęgi, potęgi  Przekształcenia algebraiczne  Thoous  2
 Obliczenie sumy podniesionejdo dużej potęgi  Przekształcenia algebraiczne  pascal  2
 Rozwiązanie równania - wyliczenie potęgi  Przekształcenia algebraiczne  kacpry  2
 Potęgi o wykładniku wymiernym - zadanie 5  Przekształcenia algebraiczne  zielonyn1  1
 Do potęgi ...  Przekształcenia algebraiczne  Adeq14  7
 Przedstaw w postaci potęgi liczby 3  Przekształcenia algebraiczne  slander  1
 Wartość wyrażenia, potęgi o wykładniku wymiernym  Przekształcenia algebraiczne  d3mon  1
 Potęgi - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  karolinaaa  4
 Obliczanie potęgi - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  honecker  13
 Potegi i peirwiastki  Przekształcenia algebraiczne  blep  3
 potęgi i pierwiastki - zadanie 6  Przekształcenia algebraiczne  m?odyM  4
 Potęga o wykładniku naturalnym. Wyznacz x  Przekształcenia algebraiczne  redambush  2

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software