szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 maja 2009, o 15:36 
Użytkownik

Posty: 166
Pomógł: 1
f(x)=a(x+1) ^{2} +3

Jak ma wyglądać postać ogólna tej funkcji ? Mam podany punkt przez który przechodzi parabola tej funkcji, i muszę podstawić postać ogólną, żeby wyliczyć a. Niestety cały czas źle mi wychodzi.

Bardzo proszę o pomoc.

P=(-2,0)


Ostatnio edytowano 17 maja 2009, o 16:01 przez JoyMusic, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Online
PostNapisane: 17 maja 2009, o 15:42 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 8714
Lokalizacja: Łódź
Wiek: 22
Pomógł: 1720
Pomoc poza forum: Nie
Napisz ten punkt, to ułatwi rozwiązanie.

-- 17 maja 2009, 20:23 --

P(-2,0) \\ f(-2)=0 \\ a(-2+1)^{2}+3=0 \\a=-3 \\f(x)=-3(x+1)^{2}+3=-3(x^{2}+2x+1)-3=-3x^{2}-6x-3+3=-3x^{2}-6x


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 maja 2009, o 19:47 
Użytkownik

Posty: 166
Pomógł: 1
AAAAA to takie buty. Dzięki wielkie ! ;]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Napisz wzór funkcji kwadratowej - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  karo358  3
 podaj wzór ogólny funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  mickolo  2
 wyznacz wzor funkcji kwadratowej - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  boruti19  1
 Znajdź wzór funkcji kwadratowej - zadanie 9  Funkcje kwadratowe  aaasloneczko  2
 wzor funkcji kwadratowej - zadanie 28  Funkcje kwadratowe  Marcelinka92  1
 Wzór funkcji kwadratowej - zadanie 5  Funkcje kwadratowe  wdsk13  3
 Największą wartością funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  mateusz226  3
 Wykres funkcji kwadratowej - zadanie 14  Funkcje kwadratowe  IceCube  4
 Zastosowania funkcji kwadratowej - zadanie 3  Funkcje kwadratowe  imv  1
 wyznaczenie współczynników b i c funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  gosc2009  2
 zastosowanie f. kwadratowej  Funkcje kwadratowe  oleczka001  1
 Parametr w funkcji kwadratowej - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  gra18  2
 Zadania maturalne z f. kwadratowej  Funkcje kwadratowe  milkaaa  1
 Zbiór wartości funkcji kwadratowej - zadanie 3  Funkcje kwadratowe  Mariusz93  1
 Wyznacz współczynniki funkcji kwadratowej.  Funkcje kwadratowe  prs613  1
 Wyznaczenie wzoru funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  garczi  1
 Zapisz trojmian w postaci ogolnej  Funkcje kwadratowe  Lucasyno0  6
 Miejsca zerowe funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  radek12  2
 wyznacz zbiór wartości funkcji kwadratowej - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  jumperChris  1
 Optymalizacja funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  matiit  4
 Znajdź wzór funkcji kwadratowej - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  LUX  3
 Wzór funkcji ogolnej  Funkcje kwadratowe  julia13  1
 Jak zrobić z tego wzór ogólny f. kwadratowej?  Funkcje kwadratowe  Xeoxer  5
 Przedstaw liczbe w postaci kwadratów dwóch liczb  Funkcje kwadratowe  prs613  1
 Wyznaczenie wzoru funkcji kwadratowej - zadanie 3  Funkcje kwadratowe  FromOldCartoon  9
 wyznacz wartosc najwieksza i najmniejsza fukcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  mateusz226  4
 Funkcja kwadratowa do postaci iloczynowej  Funkcje kwadratowe  antek2634  14
 Zapisz wzór funkcji f w postaci ogolnej  Funkcje kwadratowe  saiyajin  6
 Argumenty funkcji kwadratowej.  Funkcje kwadratowe  ele  2
 Ekstremum funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  Dexous92  6

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software