szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 5 paź 2009, o 16:15 
Użytkownik

Posty: 5
Lokalizacja: Reszel
a)x= \frac{x}{2}+ \frac{x}{3}-2

b)8y-3= \frac{11y-1}{2}

c)x- \frac{x-3}{3}=3+2x

e)-2x+5,6=3,4x+0,2

f)2,5y-3=0,2+2,3y

g)0,4z+5=0,6z+0,6

h)3(3x-1)=10x-0,4

i)3,6y-4,8=6-2(0,4y+1)

Z góry dziękuje


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Kobieta Offline
PostNapisane: 5 paź 2009, o 16:42 
Użytkownik

Posty: 16181
Pomogła: 3228
a) pomnóż obie strony przez 6, przenieś 'x' na lewą stronę i licz
b) pomnóż obie strony przez 2, przenieś 'y' na lewą strone, wyrazy wolne na prawą i licz
c) pomnóż obie strony przez 3, przenieś 'x' na lewą stronę, wyrazy wolne na prawą i licz
e) przenieś 'x' na lewą stronę, wyrazy wolne na prawą i licz
f) przenieś 'y' na lewą stronę, wyrazy wolne na prawą i licz
....


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Wyznaczanie równania paraboli.  Funkcje kwadratowe  Anonymous  5
 (2 zadania) Rozwiąż równania z pierwiastkiem  Funkcje kwadratowe  basia  2
 (3 zadania) Równania z parametrem. Wzory Viete'a  Funkcje kwadratowe  Anonymous  4
 (3 zadania) Równania z parametrem  Funkcje kwadratowe  Anonymous  5
 równania pierwiastkowe  Funkcje kwadratowe  basia  1
 Równania prowadzące do równań kwadratowych.  Funkcje kwadratowe  truskafka  1
 (2 zadania) Równania. Doprowadź do najprostszej postaci  Funkcje kwadratowe  Anonymous  3
 rozwiąż nierówność...  Funkcje kwadratowe  niekumaty  6
 (2 zadania) Rozwiąż równanie. Zadanie z parametrem  Funkcje kwadratowe  Anonymous  1
 równania^nierówności  Funkcje kwadratowe  comix  1
 Równania kwadratowe z parametrem.  Funkcje kwadratowe  basia  6
 [równania kwadratowe] równanie  Funkcje kwadratowe  Anonymous  2
 Równania potęgowe  Funkcje kwadratowe  Monster  2
 Upraszczanie wyrażeń - równania i nierówności  Funkcje kwadratowe  Tomasz B  8
 Dla jakich wartości m, pierwiastki równania mają rózne  Funkcje kwadratowe  apacz  6
 Rownania i nierownosci kwadratowe z parametrem  Funkcje kwadratowe  Hornet141  2
 Znajdź równania stycznych  Funkcje kwadratowe  Anonymous  1
 Rownania ze zmienna a ib  Funkcje kwadratowe  Paweł  4
 suma odwrotności pierwiastków równania  Funkcje kwadratowe  Impreshia  4
 Parametr m dla równania, które ma mieć 3 rozw.  Funkcje kwadratowe  limoonka  2
 wyznacz pierwiastki równania tak aby ich iloczyn był  Funkcje kwadratowe  zet  6
 Pierwiastki równania trzema kolejnymi liczbami nieparzysty  Funkcje kwadratowe  Anonymous  1
 rozwiązanie analityczne równania  Funkcje kwadratowe  bumboos  4
 Liczba rozwiązań równania kw.  Funkcje kwadratowe  hebius  2
 Równania kwadratowe z dwoma parametrami  Funkcje kwadratowe  Alik  2
 Rozwiaz rownanie - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  panterman  5
 Rownania kwadratowe  Funkcje kwadratowe  Sider  4
 Równania kwadratowe.  Funkcje kwadratowe  tomekcooler  5
 Równania kwadratowe  Funkcje kwadratowe  crazy_love  2
 rozwiąż równanie stosując podstawienie  Funkcje kwadratowe  quoiure  2

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software