szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 14 lis 2009, o 14:56 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Korzystając z chwili wolnego zrealizowałem pomysł, który wpadł mi niedawno do głowy. Chodzi o system podpowiedzi kodów latex. Często zdarza mi się, że nie pamiętam dokładnie jaki kod ma dany symbol i muszę wtedy szukać go, czy to tutaj w tutorialu, czy też gdzieś indziej. Skrypt, który tutaj prezentuje w 99% procentach rozwiązuje ten problem. Jak to wygląda oraz sam skrypt można znaleźć tutaj.

Pytania i sugestię proszę zgłaszać w tym temacie bądź na pw.

Jako, że mój czas wolny praktycznie się skończył w tym tygodniu to nie zdążyłem doprowadzić kontekstów symboli do jakiegoś znośnego poziomu (w sumie to tylko z 5 symboli ma marny kontekst) prosiłbym kogoś kto się nudzi o napisanie mi (najlepiej na pw, żeby tutaj nie zaśmiecać) konteksty jakiś symboli. Jeśli parę osób by mi przysłało po kilka kontekstów to już by było dużo. Mogą być one w dowolnej regularnej formie, wypisane po przecinku itp..
Czym jest kontekst łatwo można zauważyć pod koniec filmiku umieszczonego na w/w stronie. Krótko rzecz ujmując są to powiązania pomiędzy symbolami, które wstawiamy.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Kobieta Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 15 lis 2009, o 21:39 
Użytkownik

Posty: 1890
Lokalizacja: Lost Hope
Pomogła: 499
Skrypt zmienia font na Times, moim zdaniem niezbyt czytelny na ekranie.


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 15 lis 2009, o 22:42 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Niestety skrypt musi zmieniać font na monotypiczny, ponieważ JavaScript nie posiada obsługi położenia kursora w polu tekstowym. Oczywiście da się to policzyć także przy zwykłym foncie jednak trzeba zbadać każdy znak z osobna, a nie tak jak teraz, tylko ilość znaków. Mogę sprawdzić jutro po południu jakby to wyglądało ale obawiam się, że zbytnio obciążało by procesor. Oczywiście można by użyć dowolnego fonta monotypicznego, na razie ustawiłem po prostu monospace czyli domyślny font monotypiczny w przeglądarce. Jeśli jest jakiś czytelny w miarę popularny font to mogę wstawić go jako domyślny, nie ma problemu. (o @font-face dalej można raczej pomarzyć w szerszym kontekście)

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 16 lis 2009, o 11:12 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 4791
Lokalizacja: Grodzisko Dolne/Kraków
Wiek: 22
Pomógł: 1408
Pomoc poza forum: Odpłatnie
Świetny pomysł. Brawo :)

Mam propozycję dotyczącą funkcjonalności:
większość kodu w LaTeX-u i tak klepię z klawiatury bez klikania w cokolwiek, więc czy dałoby się wykorzystać inne klawisze z klawiatury (?) np. strzałki, aby poruszać się po liście podpowiedzi
moje propozycje:
strzałka w dół \downarrow - przechodzimy w dół - do następnej pozycji na liście
strzałka w górę \uparrow - przechodzimy do góry - do poprzedniej pozycji na liście
strzałka w prawo \rightarrow - wstawiamy aktualnie wybraną pozycją


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   2827773
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 20 lis 2009, o 22:15 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Oczywiście, da rade to zrobić. W sumie to rozwiązało by także problem większej liczby podpowiedzi. Jak tylko będę miał czas to wprowadzę tą zmianę oraz coś z tą czcionką pomyślę.

p.s. Nikt nie wysłał mi żadnych kontekstów :/ . Nie wiem czy nie jasno napisałem o co chodzi czy nikt nie miał ochoty/czasu. Chodziłoby mi o to by dostać listę
s_{1}:s_{11},s_{12},s_{13}\cdots  \\
s_{2}:s_{21},s_{22},s_{23}\cdots
gdzie s_{k} to wstawiany symbol a s_{km} to symbol, który zazwyczaj wstawia się to naszym s_{k}. Tak jak to zostało pokazane na filmie z granicą. Może to być w dowolnej innej regularnej formie.

Nowa wersja 1.1

Miło mi jest poinformować iż właśnie została wydana nowsza wersja skryptu. Zostały wprowadzone dość duże zmiany. Między innymi obsługa klawiatury, obsługa dowolnej strony, możliwości konfiguracyjne (na razie skromne). Wszystko najlepiej zobaczyć na filmie umieszczonym na podanej w pierwszym poście stronie lub TUTAJ .
Skrypt posiada jeszcze parę niedoróbek, jednak nie są one znaczące.

Jeśli mamy starszą wersję instalujemy nowszą normalnie, starsza wersja zostanie zastąpiona.

Aby dodać obsługę danej strony:
1. Dodajemy jej obsługę w greasemonkey
2. Wchodzimy na nią
3. Klikamy prawym przyciskiem na ikonkę greasemonkeya i wybieramy, Polecenia skryptu>Ustaw selektor
4. Wstawiamy odpowiedni selektor
5. Odświeżamy stronę

Selektory dla niektórych stron.
http://www.mathim.com - (okienko może być tutaj źle wypozycjonowane, po wstawieniu jednej podpowiedzi powinno być już dobrze)
Kod:
1
textarea[name="MLinput"]

http://thornahawk.unitedti.org/equation ... editor.php
Kod:
1
textarea[name="latex_formula"]


W razie pytań lub problemów proszę pisać tutaj.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 22 lis 2009, o 06:03 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 4791
Lokalizacja: Grodzisko Dolne/Kraków
Wiek: 22
Pomógł: 1408
Pomoc poza forum: Odpłatnie
abc666 napisał(a):
p.s. Nikt nie wysłał mi żadnych kontekstów :/ . Nie wiem czy nie jasno napisałem o co chodzi czy nikt nie miał ochoty/czasu.

Mi to nieszczególnie jest potrzebne, ale mogę się nad tym zastanowić.

Skrypt 'ciekawie' się zachowuje, tzn. po wpisaniu znaku \, a następnie po skasowaniu klawiszem [Backspace] i naciśnięciu klawisza [Enter] pojawia się \$
albo po wpisaniu \ i dodaniu kilka spacji i naciśnięciu klawisza [Enter] otrzymujemy także \$.

W takim przypadku wygodniejsze jest pisanie \newline niż \\

Podczas pisania tego postu zauważyłem, że można poradzić sobie łatwo z takim zachowaniem wymuszając klawiszem [Escape] zamknięcie listy podpowiedzi.

abc666, mam kilka propozycji do listy podpowiedzi:
\begin{bmatrix} \end{bmatrix}, \begin{vmatrix} \end{vmatrix}, \newline, \hline


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   2827773
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 22 lis 2009, o 07:38 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Kurde, myślałem, że już nie ma tego buga, a jednak. Postaram się go wyeliminować w przyszłej wersji.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 11 gru 2009, o 16:19 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Poprawiłem denerwującego buga "\$". W przyszłym tygodniu postaram się więcej nad całością popracować. Przygotowuje także coś dla kilikaczy.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 sty 2010, o 16:18 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 3333
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 20
Pomógł: 403
Pomoc poza forum: Odpłatnie
Skrypt nie działa niestety pod Linuksem. Dałoby się to jakoś naprawić?

__________________________________

„Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
Nie rozwiązuję zadań przez PW czy GG.



Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   26682060
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 sty 2010, o 17:04 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
A konkretniej? Ja korzystam z linuksa i wszystko mi działa. Chyba raczej chodzi o inny czynnik.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 sty 2010, o 17:30 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 3333
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 20
Pomógł: 403
Pomoc poza forum: Odpłatnie
Hmm... To w takim razie ja musiałem coś zepsuć... Ale że od razu na dwóch systemach (mam Archa i OpenSUSE)?

A objawy są takie, że... nie działa. Nie wyskakują podpowiedzi, zupełnie jakby był wyłączony. Na strumieniu błędów nic się nie pojawia.

__________________________________

„Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
Nie rozwiązuję zadań przez PW czy GG.



Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   26682060
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 sty 2010, o 18:09 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Hmm może inaczej. Czy działało wcześniej czy od razu nie działało? Próbowałeś instalować ponownie?

Jeszce powiedz czy czcionka w polu pisania posta zmienia się po załadowaniu strony? Aha, jeszcze możesz też napisać jaką masz wersje przeglądarki.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 sty 2010, o 18:36 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 3333
Lokalizacja: Gliwice
Wiek: 20
Pomógł: 403
Pomoc poza forum: Odpłatnie
Nie działało nawet przez moment. Przeinstalowywałem sam skrypt, Greasemonkey i Firefoxa z czyszczeniem plików konfiguracyjnych.

Czcionka się nie zmienia. Przeglądarka w wersji 3.5.7.

__________________________________

„Jam częścią tej siły, która wiecznie zła pragnąc, wiecznie czyni dobro.”
Nie rozwiązuję zadań przez PW czy GG.



Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   26682060
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 sty 2010, o 22:08 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Myślałem sobie o tym dlaczego może nie działać i przypomniałem sobie że niedawno wyszła nowa wersja jquery i rzeczywiście po wgraniu najnowszej wersji nie działa. Możliwe, że jutro uda mi się zajrzeć i naprawić usterkę. Jeśli nie to we wtorek.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 11 wrz 2010, o 18:03 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 4861
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 30
Pomógł: 936
Pomoc poza forum: Tak
Możesz dodać następujące komendy:
Kod:
1
2
3
1. \hline
2. \begin{vmatrix}{} \end{vmatrix}

Czy da się nawigować w liście, która się pojawia, za pomocą klawiszy?
Jaki jest skrót klawiszowy do wybrania podświetlonego elementu?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   5748114
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 11 wrz 2010, o 18:10 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Dodam te elementy w najbliższym czasie. Można nawigować strzałkami. Element z listy domyślnie wybiera się klawiszem enter, ale można to zmienić w Poleceniach skryptu (prawy klawisz na ikonce greasmonkey). Chyba o to chodziło?

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 11 wrz 2010, o 18:16 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 4861
Lokalizacja: Warszawa
Wiek: 30
Pomógł: 936
Pomoc poza forum: Tak
No faktycznie, myślałem, że coś zmieniłeś. Jakoś dziwnym trafem kilka ostatnich razy po aktualizacji (dziś) miałem kursor ustawiony na tej liście - wtedy klawisze nie działają, jak należy.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   5748114
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 24 lis 2010, o 19:20 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Drobny update skryptu. Poprawka małego buga i dodanie paru symboli. Najnowszą wersję można pobrać oczywiście tutaj

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 11 mar 2011, o 18:29 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Pojawiła się dziś wersja skryptu dla Google chrome/chromium. Planowa również niedługo wersja dla opery. W razie pytań lub problemów najlepiej pisać w tym temacie.

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 12 mar 2011, o 16:43 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 3108
Pomógł: 430
Zainstalowałem i mi nie działa. Resetowałem przeglądarkę. Mam FF.

__________________________________

i^2+1=0  \llless \lim_{\red \heartsuit \black\to\infty} f(\red \heartsuit \black)=\nexists



Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 12 mar 2011, o 18:44 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Jaka wersja FF? Jaka wersja greasemonkeya ?

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 12 mar 2011, o 18:45 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 3108
Pomógł: 430
FF 3.6.15
GM 0.9.1

__________________________________

i^2+1=0  \llless \lim_{\red \heartsuit \black\to\infty} f(\red \heartsuit \black)=\nexists



Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 12 mar 2011, o 18:53 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Czy jak jesteś na matematyka.pl i klikniesz prawym na ikonkę małpki to skrypt ma obok siebie zaznaczonego checkboxa? Wyświetlają się opcje skryptu? (user script command)

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 12 mar 2011, o 18:55 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 3108
Pomógł: 430
Tak, jest strzałka przy Enabled, ale nie wyświetlają się opcje skryptu.

__________________________________

i^2+1=0  \llless \lim_{\red \heartsuit \black\to\infty} f(\red \heartsuit \black)=\nexists



Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: LaTeX tips, system podpowiedzi latex
PostNapisane: 12 mar 2011, o 19:08 
Administrator
Avatar użytkownika

Posty: 2926
Lokalizacja: Świdnik
Wiek: 21
Pomógł: 385
Pomoc poza forum: Nie
Obrazek
Tak powinno to wyglądać

__________________________________
\LaTeX \mbox{ nie gryzie} \bullet \LaTeX \mbox{ tips} - system podpowiedzi LaTeX \bullet \LaTeX\mbox{ Menu} [71%]


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Wyszukiwanie kodów znaków LaTeX-a  Kwestie techniczne  luka52  0
 poprawna wymowa TeX i LaTeX  Kwestie techniczne  scyth  1
 [LaTeX] Uwaga na przyszłość co do LaTeX'a dla adminów  Kwestie techniczne  bisz  1
 Redukcja obciążenia forum, LaTeX itd.  Kwestie techniczne  czacha  13
 wyszukiwanie latex  Kwestie techniczne  pgnig  1
 [LaTeX] Nowe kwantyfikatory  Kwestie techniczne  Moraxus  5
 Konwerter LaTeX -> LaTeX+BBCode  Kwestie techniczne  abc666  4
 [LaTeX] Jak uzyskać dwulinijkowy indeks dolny?  Kwestie techniczne  Róża  2
 Latex - z prawej u góry kąt prosty nad literą  Kwestie techniczne  Emiel Regis  9
 [LaTeX] Czy należy pisać obowiązkowo?  Kwestie techniczne  Anonymous  4
 Konwersja "zwykły LaTeX" -> "LaTeX w wersji forum"  Kwestie techniczne  szw1710  4
 [LaTeX] Wartość bezwzględna  Kwestie techniczne  szlongin  7
 pytanie co do latex  Kwestie techniczne  refuss  2
 nie działa latex  Kwestie techniczne  matematix  1
 Niedziesiątkowy system zapisu liczb  Teoria liczb  Anonymous  1
 Latex problem z grafika  Programy matematyczne  raisin  2
 [LaTeX] Globalna grafika w beamerze  Programy matematyczne  Spektralny  1
 Ułamek o ukośnej kresce ułamkowej w LaTeX'u...  Programy matematyczne  el payaco  2
 latex- wzory matematyczne  Programy matematyczne  Kocurka  1
 LaTeX, błąd przy eksporotwaniu do pdf.  Programy matematyczne  RSM  2
 Latex na gg  Gdzie w Internecie znajdę?  Ptaq666  5
 Przenoszenie obrazka w LaTeX-u  Programy matematyczne  miki999  1
 System dwójkowy, ósemkowy i szesnastkowy  Informatyka  kermit16  3
 latex - spis treści , układ równań  Programy matematyczne  siatka  1
 LaTeX - fonty OT4  Informatyka  Jerzy_q  0
 LaTeX - problemy z kompilacją po ponownej instalacji  Programy matematyczne  lamika88  5
 Skan zamiast LaTeX-a  Pytania, uwagi, komentarze...  d3lfin  14
 Hilbertowski system dowodzenia - co gdzie jak  Matematyk w bibliotece  imax  0
 [LaTeX] Zapis zbioru U  Programy matematyczne  skasuj3  3

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software