szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 5 lut 2010, o 18:03 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 436
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 19
Pomógł: 38
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
Powiedzcie mi, moi drodzy, czym różnią się "informatyki" na Wydziałach: Podstawowych Problemów Techniki, Elektroniki oraz Informatyki i Zarządzania?

Nazwa ta sama - czy są takieś różnice w programie nauczania?

_________________
Bezmyślnych wyzwala ze smutku czas, mądrych logika. - Epikur


Góra
 Zobacz profil   5771289
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 5 lut 2010, o 18:12 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 995
Lokalizacja: Pasłęk/Gdańsk
Wiek: 23
Pomógł: 136
Pomoc poza forum: Odpłatnie
Nie wiem czym się różnią na wydziałach tych co podałeś, podam przykład z mojej uczelni (Politechnika Gdańska). Informatykę w nazwie mamy na 3 wydziałach Elektroniki Telekomunikacji i Informatyki (ETI), Fizyki Technicznej Matematyki stosowanej(FTiMS), Zarządzania i Ekonomii (ZiE-ziewanie :P )
Różnica jest ogromna, najmniej wiem jak wygląda sprawa na FTiMS ale przykładowo na pierwszym roku informatyki na ETI mieli do napisania projekt, hmm jakaś gra typu snake, arkanoid, tetris.. a na ZIE pierwszy rok miał napisać "projekt" typu odpal program, dodaj jakąś wartość do tabelki, zapisz, zamknij program ;). Moim zdaniem jeżeli chcesz iść na informatykę to idź "na czystą" informe bo na takich wydziałach innych to się za bardzo nie napracujesz.

_________________
POLITECHNIKA GDAŃSKA ETI


Góra
 Zobacz profil   4830488marcin.jastrzebski89
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 5 lut 2010, o 20:51 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 436
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 19
Pomógł: 38
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
Hah, to pierwszy projekt na ZIE miałbym już zaliczony :)
Studiujesz informatykę? Opisz o któtce co robiliście na 1, 2 roku, dzięki z góry :)

_________________
Bezmyślnych wyzwala ze smutku czas, mądrych logika. - Epikur


Góra
 Zobacz profil   5771289
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 9 lut 2010, o 20:51 
Użytkownik

Posty: 125
Lokalizacja: Kalisz
Wiek: 21
Pomógł: 16
Uogolniajac, pod wzgledem trudności:

WPPT > WE > WiZ

Gdybym miał wybierać poszedłbym na wydział elektroniki.


Góra
 Zobacz profil   9277354
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 lut 2010, o 21:23 
Użytkownik

Posty: 935
Lokalizacja: Ostrzeszów/Wrocław
Wiek: 22
Pomógł: 212
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
Na WPPT będziesz mieć na pewno najwięcej matmy. Na WE możesz więcej czasu poświęcić budowie komputera oraz językom niskiego poziomu. A IZ to lepiej unikaj, jeśli jesteś ambitny i zdolny ;-)

_________________
Wrocław korepetycje, rozwiązywanie zadań, egzaminy - analiza, algebra, statystyka i inne. GG: 4541412


Góra
 Zobacz profil   4541412
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 lut 2010, o 04:30 
Użytkownik

Posty: 176
Pomógł: 4
trochę się zacząłem orientować, bo jeżeli jakimś fartem bym poprawił mature jak należy i dał radę na styk się gdzieś dosatać, to w planach PWr IZ, albo FŁ FTIMS . Przy przeszukiwaniu kierowałem się głównie programem nauczania, również opiniami studentów poniekąd ale to w mniejszym stopniu. JA osobiście szukałem czegoś co jest wypchane programowaniem/projektowaniem/analizą, a unikając zbyt dużej ilości matmy , fizyki i drutów oczywiście też, oraz dosyć luźnym podejściem do reszty przedmiotów z dziedziny - stąd też bardzo bym chciał IZ.
Cytuj:
A IZ to lepiej unikaj, jeśli jesteś ambitny i zdolny ;-)

Ja nie wiem co ma jedno do drugiego. Osobiście mam inne cele niż papierek, na dodatek fajnej i popularnej uczelni, i generalnie czy to będzie PWr, czy nie wiem, Politechnika Radomska, przede wszystkim będę kierował się programem nauczania - raz żeby coś CO MNIE INTERESUJE wynieść z zajęć, dwa - żeby dosyć luźno i z pasją podchodzić do nich i mieć czas na własną edukacje (czy odpoczynek jak kto woli).
Ambicje to przede wszystkim własna praca - nie ważne czy jest to w pracy, na uczelni, czy w domu.

mikrobart - dobra rada, unikaj uniwersytetów, na te dobre (UW, UJ) niech sobie ida gurosy (chyba że sam się do nich zaliczasz, to sorry ; p ) , a reszta to szkoda słów ... (wiem, bo sam jestem na razie, niestety ; /)


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 lut 2010, o 10:35 
Użytkownik

Posty: 48
Z całym szacunkiem ale nie chciałbym aby po wypowiedzi Laurearela ktoś sobie pomyślał, że uniwersytet to tylko matma, a politechniki programowanie.

Spójrzmy na moje lokalne, wrocławskie podwórko. Oto wyniki zawodów, których przedmiotem jest napisanie krótkich, poprawnie działających programików rozwiązujących jakieś proste zadanie (organizatorem konkursu jest PWr, a autorami zadań są jej pracownicy i doktoranci), nic porównywalnego np. do zawodów ACM czy TopCoder (w tych raczej mogą wygrywać tylko "gurosi"):

http://studiainformatyka.ii.uni.wroc.pl/?q=node/25 (strona jest jeszcze w trakcie aktualizacji na potrzeby rekrutacji 2010)

Oczywiście nie da się tak łatwo porównywać umiejętności budowania dużych systemów, tam trudność polega bardziej na organizacji i zarządzaniu, do czego potrzebne jest doświadczenie itp. jednak jestem sceptyczny co do możliwości ogarnięcia czegoś skomplikowanego w przypadku problemów z rzeczami prostszymi.

Cytuj:
mikrobart - dobra rada, unikaj uniwersytetów, na te dobre (UW, UJ) niech sobie ida gurosy (chyba że sam się do nich zaliczasz, to sorry ; p ) , a reszta to szkoda słów ... (wiem, bo sam jestem na razie, niestety ; /)

A który z uniwersytetów Cię tak rozczarował, że zniechęcasz do wszystkich? Ktoś napisał, że z perspektywy kandydata na studia, stracony I rok studiów to tylko 5% życia. Może warto jednak zaryzykować podjęcie trudniejszych studiów - zwłaszcza, ze w tej chwili (niż+nacisk na zwiększenie przyjęć) stosunkowo łatwo dostać się nawet na najlepsze uczelnie.

A matematyka informatykowi jest potrzebna (głównie) do 3 rzeczy:
żeby umiał zorientować się, że program, który pisze jest poprawny (logika, umiejętność samodzielnego udowadniania różnych rzeczy), żeby umiał policzyć jak szybko jego program działa (matematyka dyskretna), a także żeby potrafił ogarniać skomplikowaną strukturę systemów (cała matematyka pod warunkiem nie ograniczania jej do rachunków). I tego właśnie uczą na dobrych uczelniach (a na pewno na UWr). Oczywiście to jest trudniejsze niż przećwiczenie stu gotowych sposobów na liczenie całek...


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 lut 2010, o 15:18 
Użytkownik

Posty: 176
Pomógł: 4
Cytuj:
Z całym szacunkiem ale nie chciałbym aby po wypowiedzi Laurearela ktoś sobie pomyślał, że uniwersytet to tylko matma, a politechniki programowanie.

Absolutnie taki nie był cel wypowiedzi.
Chodziło mi o to, że informatyka na uniwerku, nie tylko u mnie, ale wiem że na inych również, bazuje na przestarzałych rozwiązaniach czy niekompetentnej kadrze matematyków.
Programowanie jest i tu i tu, a miałem na myśli że JA szukam POLITECHNIKI z wydziałem, gdzie będzie NAJWIĘCEJ PROGRAMOWANIA/ANALIZY/PROJEKTOWANIA w porównaniu do innych wydziałów politechnikii, tak sprostowując

Cytuj:
A który z uniwersytetów Cię tak rozczarował, że zniechęcasz do wszystkich?

UŁ, ale przy okazji dorzucę opinie znajomych : UAM, UŚ, UMCS, - to też przy okazji omijać.

Cytuj:
Spójrzmy na moje lokalne, wrocławskie podwórko. Oto wyniki zawodów, których przedmiotem jest napisanie krótkich, poprawnie działających programików rozwiązujących jakieś proste zadanie (organizatorem konkursu jest PWr, a autorami zadań są jej pracownicy i doktoranci), nic porównywalnego np. do zawodów ACM czy TopCoder (w tych raczej mogą wygrywać tylko "gurosi"):

O właśnie, tu się zaczyna różnica spojrzenia na temat ; )
Widzisz, Ty patrzysz zawodami, czy ogólnie programowaniem akademickim. Mnie to nie interesuje, ja raczej chciałbym w inną stronę iść - pracy i projektowania różnych sporych rozmiarów ciekawych systemów. Nie powiem, mogłby to być systemy przemysłowe, a tutaj jednak pewna wiedza np. z elektroniki czy fizyki by się przydała.
Wychodzę z założenia , że jeśli jest wybór między : "to jest zadanie -> napisz do niego algorytm/program tak żeby działał", a "no, więc to jest zadanie, ZASTANÓWMY SIĘ co z nim można zrobić żeby ładnie chodził ... (jakiś czas później) ... doooobrze, ale za wolno chodzi-można to zrobić szybciej/nie pasuje mi sposób zapisu, czyli jednak źle" , to wolę to pierwsze, a to drugie to niestety jak zdąrzyłem się przekonać przypadłość uniwersytetów - takie sorry, ale uczelnia dla niekreatywnych ludzi (nikogo nie obrażając), którym często na tacy jest to przekazywane przy pomocy przestarzałych nieużywanych technologii.

Cytuj:
A matematyka informatykowi jest potrzebna (głównie) do 3 rzeczy:

Jasne że jest potrzebna, ale jak uczą jej ludzie którzy nie mają pojęcia co ma to wspólnego z informatyką, to dziwne żeby to dawało efekty - nie każdy wertuje setki stron w necie po co to może mi się przydać (ja akurat staram się ; p ). Od zawsze wychodziłem z założenia że wpierw powinno się wykładać informatykę jak algorytmy czy programowanie (sorry, ale to co jest na I roku studiów to matma z gimnazjum co najwyżej) z czasem dodając do niej matematykę - wtedy spadnie ilość studentów o , strzelając, 40% , a reszta będzie potrafiła od razu wykorzystać tą matematykę, a nie tylko ryjąc do egzaminu, zaliczając, i zapominając po nim, rozumiesz ? : )

Cytuj:
a także żeby potrafił ogarniać skomplikowaną strukturę systemów (cała matematyka pod warunkiem nie ograniczania jej do rachunków).

UML ?

; )

tak przy okazji zauważ że nie skrytkowałem UW czy UJ, możliwe że UWr również się nadaje, nie wiem bo nie znam nikogo kto tam studiuje lub studiował, chodziło mi o to że tam i tak się pcha masa ludzi, potem się utrzymać - szkoda nerwów moim zdaniem. Lepiej dobrą uczelnie/wydział, ale też nie z samego szczytu. A te uniwerki które ładnie stoją w rankingach (po za tymi 2ma-3ma w/w) to jednak kicha jest nie warta uwagi, stąd odradzam je.

Pozdro !


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 lut 2010, o 18:19 
Moderator

Posty: 11042
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 42
Pomógł: 1545
Laurearel napisał(a):
Cytuj:
A matematyka informatykowi jest potrzebna (głównie) do 3 rzeczy:

Jasne że jest potrzebna, ale jak uczą jej ludzie którzy nie mają pojęcia co ma to wspólnego z informatyką, to dziwne żeby to dawało efekty

Tak się składa, że na UWr uczą jej ludzie, którzy świetnie wiedzą, co ma to wspólnego z informatyką.

Laurearel napisał(a):
(sorry, ale to co jest na I roku studiów to matma z gimnazjum co najwyżej)

:?: :?: :?:
Skąd to przypuszczenie? Podejrzewam, że jeden wykład z Logiki dla informatyków wystarczyłby, byś zmienił zdanie...

JK

_________________
Studiuj matematykę na UWr!

Matematyka dla Myślących

\Delta^{-1}=\nabla


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 lut 2010, o 18:33 
Użytkownik

Posty: 176
Pomógł: 4
Cytuj:
Tak się składa, że na UWr uczą jej ludzie, którzy świetnie wiedzą, co ma to wspólnego z informatyką.

Więc gratuluję słusznego wyboru : )
A przy okazji czytaj ze zrozumieniem, nigdzie nie napisałem źle o ludziach którzy uczą na UW ; ]

Cytuj:
Skąd to przypuszczenie? Podejrzewam, że jeden wykład z Logiki dla informatyków wystarczyłby, byś zmienił zdanie...

W liceum na kółku z informatyki więcej się dowiedziałem niż na logice i programowaniu razem wziętym - widocznie dobrze trafiłem na nauczyciela, ale nie o tym.
Logikę mam zaliczoną już, ciężko mi powiedzieć czy coś mi dała - moim zdaniem to takie sformalizowanie w formie matematycznej pewnych praw za pomocą których nasz mózg wnioskuje, i fajnie że jej uczą, problem w tym że jak ktoś nie potrafi logicznie myśleć , to logika dla informatyków V czy analiza matematyczna XII tego nie zmieni, z kolei dla tych co potrafią jest to taki mniej lub bardziej przyjemny dodatek ; ]

No chyba że mówimy o programowaniu logicznym, to zmienia postać rzeczy ; )

Ja nie krytykuje tej matmy, w żadnym razie, choć sam osobiście w dużej większości jej nie trawię ale chętnie nauczę się czegoś co mi się przyda, ja tylko stwierdzam fakt, jak beznadziejnie uczelnie podchodzą do pewnych spraw - jak nie jesteś pasjonatem, to kierunek nie warty nerwów.


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 20 lut 2010, o 23:41 
Użytkownik

Posty: 24
Lokalizacja: Wrocław
Pomógł: 1
Oj, zdziwiłbyś się jak na UWr wygląda Logika i Programowanie. Z całą pewnością tego co jest u nas na Programowaniu nie da się ogarnąć na kółku informatycznym w LO (np. jednym z zadań na pracowni z Programowania w tamtym roku było napisanie interpretera podzbioru języka Haskell w Haskellu).


Góra
 Zobacz profil   3789029
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 26 sie 2010, o 22:20 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 40
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 22
Pomoc poza forum: Tak
ja ludzie polecam zajrzeć na:

http://informatyka.im.pwr.wroc.pl

tam wszystko o informatyce na PPT pisze
dodatkowo skonfrontowana te informatykę z UWr i innymi wydziałami ;)

-- 26 sie 2010, o 22:20 --

ja ludzie polecam zajrzeć na:

http://informatyka.im.pwr.wroc.pl

tam wszystko o informatyce na PPT pisze
dodatkowo skonfrontowana te informatykę z UWr i innymi wydziałami ;)

_________________
Blog: http://gawlik.org.pl

Matematyka jest warunkiem wszelkiego dokładnego poznania.
Immanuel Kant w Mathematik ist eine Bedingung aller exakten Erkenntnis.


Góra
 Zobacz profil   233771gewaraz
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 sie 2010, o 00:05 
Użytkownik

Posty: 48
Cytuj:
dodatkowo skonfrontowana te informatykę z UWr

Zaglądnąłem na tę stronę. Niestety konfrontacja jest przeprowadzana dość tendencyjnie.
Np. porównanie obowiązkowej liczby godzin wykładów z matematyki i fizyki zawiera silną sugestię, jakoby duża liczba godzin wykładów obowiązkowych przekładała się na lepsze wykształcenie. Na informatyce na UWr każdy student (zarówno studiów licencjackich, jak i inżynierskich) posiada indywidualny tok studiów i w efekcie dużo większą swobodę wyboru. W szczególności może wybierać te przedmioty, które na WPPT są mu narzucane jako obowiązek.

Szczytem bezczelności jest natomiast następująca odpowiedź (z działu Q&A) na pytanie o różnice między WPPT, a UWr.
Cytuj:

Informatyka Uniwersytecka na charakter bardziej teoretyczny niż Informatyka na WPPT (dziwi mnie to, że w ich programie nauczania jest tak mała ilość matematyki). Prowadzi się tam badania złożoności obliczeniowej i rozstrzygalności pewnych typów logik, hierarchii języków formalnych i.t.p.
Na WPPT jesteśmy zaś nastawieni na rozwiązywanie konkretnych problemów które pojawiają się w praktycznej informatyce. (...)

Manipulacja w czystej postaci - z szerokiej tematyki badań prowadzonych na UWr wybrano
trzy zagadnienia mające kojarzyć się potencjalnemu kandydatowi na studia najbardziej teoretycznie.
Rozumiem, że np. tematyka tych publikacji ma się mieścić w tym "i.t.p." ;-)

Jeśli kogoś interesuje nad czym pracują ludzie na UWr, jak też o czym opowiadają zapraszani goście to może sprawdzić tu.
Z kolei oferta dydaktyczna na kolejny rok jest tu (uwaga: spora część przedmiotów jest prowadzona co 2 lata, co pozwala dość mocno rozszerzyć ofertę).


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 sie 2010, o 01:04 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 569
Wiek: 28
Pomógł: 66
Ja tam fanatykiem konkursów programistycznych nigdy nie byłem, ale profesor uczelni która twierdzi, że
Cytuj:
Główny nacisk w trakcie studiów kładziemy na algorytmikę,
Cytuj:
Tacy absolwenci poszukiwani są przez najbardziej zaawansowane firmy informatyczne świata.

mówi że:
Cytuj:
Z punktu widzenia studentów ważna jest kolejna różnica: na Uniwersytecie wielu studentów angażuje się w różne konkursy programistyczne; na WPPT nie zachęcamy studentów do tego, gdyż uważamy że jest to strata ich cennego czasu.
powinien wylecieć na zbity pysk.
Całość zalatuje tanim PR rodem z podrzędnych szkółek (12 języków programowania, nikt oprócz nas nie zna kosztu 3 forów), jest pełna sprzeczności (algorytmika = projektowanie systemów informatycznych, stawiamy na praktykę ale ważna jest elita z podstawami teoretycznymi itp) ,strasznie populistyczna i moim zdaniem przynosi wstyd PWr. Jak powiedział poprzednik:
Cytuj:
Manipulacja w czystej postaci


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 20 lut 2012, o 12:05 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 40
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 22
Pomoc poza forum: Tak
Mieszają mi się emocje. Z jednej strony patrzę na kolegów wyżej na jak (bez obrazy) głupków którym wydaje się, że w całości zrozumieli system rządzący rynkiem/nauką/światem z drugiej strony żal mi ich bo jak zdesperowane muszą być inne wydziały PWr i informatyka UWr skoro ponosi wszystkich aż do tak zachowawczej krytyki.

Zarzut: tendencyjność. Akurat kolega z UWr:

"Np. porównanie obowiązkowej liczby godzin wykładów z matematyki i fizyki zawiera silną sugestię, jakoby duża liczba godzin wykładów obowiązkowych przekładała się na lepsze wykształcenie.

A nie?
Wykłady o niczym nie świadczą? A może im mniej tym lepiej?

"Na informatyce na UWr każdy student (zarówno studiów licencjackich, jak i inżynierskich) posiada indywidualny tok studiów i w efekcie dużo większą swobodę wyboru. W szczególności może wybierać te przedmioty, które na WPPT są mu narzucane jako obowiązek. "

Na PPT też mamy mnóstwo kursów do wyboru w których możemy wybierać i przebierać. Kto co lubi. To po pierwsze. Po drugie na litość Boską - kursy są narzucone jako obowiązek ponieważ na Pwr istnieją już 3 informatyki. Ta PPTowska ma być tą najbardziej teoretyczną i algorytmiczną. Jaki jest sens dawania swobody skoro jeśli ktoś chce może pójść na inną informatykę? Wszechwiedzący kolega nie pomyślał?

I drugi geniusz:

"powinien wylecieć na zbity pysk. "
Byłoby ciężko:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Cicho%C5%84

"Całość zalatuje tanim PR rodem z podrzędnych szkółek (12 języków programowania, nikt oprócz nas nie zna kosztu 3 forów), jest pełna sprzeczności (algorytmika = projektowanie systemów informatycznych, stawiamy na praktykę ale ważna jest elita z podstawami teoretycznymi itp) ,strasznie populistyczna i moim zdaniem przynosi wstyd PWr. Jak powiedział poprzednik:"

Ja się mogę nie znać. I tak naprawdę nie mam pojęcia ani o tym co się robi na innych wydziałach na PWr ani na UWr. Średnio mnie to interesuje - was chyba wprost przeciwnie sądząc po poziomie flustrakcji i kompleksów. A kompleksy i flustracja już tak zalała mózgi, że widzicie sprzeczności tam gdzie ich nie ma. Ja z tego co Pan wyżej zacytował zrozumiałem jednoznacznie, że pepeciak to gościu który ma wiedzę teoretyczną i szasta nią na lewo i prawo stosując do konkretnych (praktycznych) problemów. Gdzie ta sprzeczność?

Dziękuję, bawcie się dalej.

RG

_________________
Blog: http://gawlik.org.pl

Matematyka jest warunkiem wszelkiego dokładnego poznania.
Immanuel Kant w Mathematik ist eine Bedingung aller exakten Erkenntnis.


Góra
 Zobacz profil   233771gewaraz
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Politechnika Warszawska vs. KREM  Matura i rekrutacja na studia  bartull@  5
 Politechnika Krakowska - druga rekrutacja  Matura i rekrutacja na studia  agnieszka91  0
 SGGW a informatyka i budownictwo  Matura i rekrutacja na studia  davidd  1
 co wybrac? politechnika warszawska  Matura i rekrutacja na studia  kojot90  1
 Politechnika Gdańska - kilka pytań...  Matura i rekrutacja na studia  MartinTcV  0
 Przyszłościowa informatyka  Matura i rekrutacja na studia  miro113  4
 Rekrutacja UW>SGGW>PW etc. informatyka  Matura i rekrutacja na studia  pokerstar45  6
 informatyka po biolchemie?  Matura i rekrutacja na studia  zozolek40  1
 Politechnika Krakowska - stypendium socjalne i akademik  Matura i rekrutacja na studia  Stary  1
 Politechnika Krakowska, Automatyka i Robotyka, Progi 2011/12  Matura i rekrutacja na studia  adrian622  0
 Informatyka - jaką uczelnię wybrać?  Matura i rekrutacja na studia  Fr33Q  27
 Progi punktowe Informatyka PK  Matura i rekrutacja na studia  krzysiu911  7
 Informatyka - Warszawa  Matura i rekrutacja na studia  pongo19  3
 Informatyka na UJ  Matura i rekrutacja na studia  LisuBB  147
 Politechnika Studia.  Matura i rekrutacja na studia  Union  4
 Politechnika Poznańska budownictwo  Matura i rekrutacja na studia  doriand1  3
 Politechnika Białostocka - Informatyka PROGI ?  Matura i rekrutacja na studia  Spykaj  3
 Informatyka/Matematyka - Śląsk czy Kraków  Matura i rekrutacja na studia  AdWeed  3
 Informatyka na matematyce stosowanej  Matura i rekrutacja na studia  laser15  2
 Politechnika Krakowska  Matura i rekrutacja na studia  Stary  0
 Wybór: EiT na AGH lub Informatyka PK // listy zakwalif. PK  Matura i rekrutacja na studia  WSzaman  3
 [rekrutacja 2006] Informatyka=> Wrocław, Poznań, Gdańs  Matura i rekrutacja na studia  prymas  16
 Porada politechnika poznańska energetyka i budownictwo  Matura i rekrutacja na studia  wloch  0
 Politechnika Warszawska- matura z angielskiego. - zadanie 5  Matura i rekrutacja na studia  asia9193  3
 mat 36% - informatyka uj  Matura i rekrutacja na studia  r3  3
 Informatyka w Warszawie. UW czy PW?  Matura i rekrutacja na studia  Master318  31
 Politechnika Łódzka IFE czy Warszawska wydział Elektryczny  Matura i rekrutacja na studia  esti29  0
 Matematyka stosowana? Teoretyczna matematyka? Informatyka?  Matura i rekrutacja na studia  ubuntuser  1
 Politechnika Poznań  Matura i rekrutacja na studia  eerroorr  3
 politechnika bez matury z fizyki  Matura i rekrutacja na studia  agab_91  7

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software