szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 21 lut 2010, o 13:04 
Użytkownik

Posty: 15
Lokalizacja: ŚWIAT
sprawdz czy ciąg jest arytmetyczny

a _{n} =2 ^{n} -1


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 21 lut 2010, o 13:10 
Użytkownik

Posty: 58
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Wiek: 16
Pomógł: 8
Oblicz dla n=1, n=2 oraz n=3 i zauważ czy zmienia się ciągle o tą samą wartość (arytmetyczny) czy różnie (geometryczny).


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 21 lut 2010, o 13:17 
Korepetytor
Avatar użytkownika

Posty: 30289
Lokalizacja: Ostrołęka
Wiek: 24
Pomógł: 2787
Pomoc poza forum: Tak
Leeq3 napisał(a):
Oblicz dla n=1, n=2 oraz n=3 i zauważ czy zmienia się ciągle o tą samą wartość (arytmetyczny) czy różnie (geometryczny).


Jesli zmienią się o roznią wartosc to musi byc geometryczny??

_________________
Szeryf forum matematyka.pl
Przyznany order pomocnika 22 czerwca 2012
Korepetycje, rozwiązywanie zadań: 6401380
mail: miodzio1988@wp.pl


Góra
 Zobacz profil   6401380
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 ciąg arytmetyczny - zadanie 2  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  alamapsaikota  1
 Ciąg arytmetyczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  maciek.bz  5
 ciąg arytmetyczny - zadanie 44  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  maciekowy  1
 ciąg geometryczny - zadanie 84  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  m1chal  2
 Ciąg arytmetyczny w fizyce  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  maly6f6  5
 Wyznacz ciąg arytmetyczny, oblicz wyrazy  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Akne  1
 Ciąg geometryczny - zadanie 20  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  grzegorz87  3
 Ciąg arytmetyczny - zadanie 59  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  nogiln  1
 ciag z logarytmami  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  mart1na  4
 Ciąg Arytemtyczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Quaerens  3
 C. arytmetyczny - zadanie 6  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  nihat1  1
 funkcja liniowa ciąg  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  lightinside  19
 ciag arytmetyczny zadania praktyczne  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  wredotka  10
 ciąg arytmetyczny - zadanie 75  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  paskudak  2
 ciąg arytmetyczny 2  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  kochana00  3
 cią arytmetyczny - zadanie 2  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Haju1991  10
 Suma wyrazów c.a.; sprawdź czy ciąg jest arytmetyczny...  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  grafek  0
 ciąg i granica - zadanie 2  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  agnieszka19192  2
 Trzy liczby, ktorych suma jest rowna 93, tworza ciag...  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  grzesiiek  4
 ciag arytmetyczny i geometryczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Anonymous  2
 Liczby (...) tworzą ciąg arytmetyczny. Wyznacz wartości x ..  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  emaw  1
 czy podany ciąg jest geometryczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  b_p  3
 trójkąt prostokatny a ciąg arytmetyczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Uzo  2
 dany jest ciąg geometryczny - zadanie 5  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  daniel285  7
 Skończony ciąg arytmetyczny - suma wyrazów  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  szymek  4
 nierówność i ciąg geometryczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  MaxCorleone  5
 Ciąg geometryczny - wzór  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Dekapitator  0
 Ciąg arytmetyczny i geometr.  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  owocowamamba  4
 sprawdź czy ciąg jest geometryczny  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  michal91d  3
 ciag arytmetyczny - zadanie 7  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  muller  3

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software