szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Wyznaczanie wartosci dwoch funcji
PostNapisane: 10 mar 2010, o 12:50 
Użytkownik

Posty: 8
Lokalizacja: Poland
Wiek: 25
Funkcje f(x)=x ^{2}+1 oraz g(x)=3+x dla ktorych dziedziny funkcji to:
1) dla f(x) to -\infty <x<0
2) dla g(x) to 0<x<3
wartosc h(x)=f(g(x)) to

a) 0<h<9
b) 3<h<6
c) 10<h<37
d) 1<h<- \infty

Wyszlo mi B ale nie jest pewien bo to mnie myli: h(x)=f(g(x))

Naszkicowalem te dwie funkcje i znalazlem wspolne pole i wyszlo b. Poprawnie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Wyznaczanie wartosci dwoch funcji
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:11 
Użytkownik

Posty: 2665
Lokalizacja: Gdynia
Pomógł: 280
nie wiem, czy takie funkcje można w ogóle składać bo, z tego co pamiętam, składamy funkcje jeśli mają jakiś wspólny punkt zaczepienia - kawałek wspólnej dziedziny. Te nie mają nawet w zerze.
Ale może ktoś wypowie się, kto jest z tym na bieżąco.


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Wyznaczanie wartosci dwoch funcji
PostNapisane: 10 mar 2010, o 23:31 
Użytkownik

Posty: 8
Lokalizacja: Poland
Wiek: 25
Tak jest w poleceniu..


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Wyznaczanie wartosci dwoch funcji
PostNapisane: 11 mar 2010, o 09:18 
Użytkownik

Posty: 2665
Lokalizacja: Gdynia
Pomógł: 280
Każdemu argumentowi x funkcji g(x) przyporządkowujemy wartości funkcji f(x),
wartość funkcji f(x) w zakresie dziedziny 1 < f(x) <  \infty \,\,\,;
Uwzględniając dziedzinę funkcji g(x) : 0 < x < 3 ; dziedziną złożenia będzie przedział : 1 < x < 3 ;
wartość funkcji złożonej 10 < h(x) < 37 ; czyli - c)


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Wyznaczanie wzoru f.kwadratowej  Funkcje kwadratowe  Disnejx86  4
 Znajdź te wartości parametru m, dla których...  Funkcje kwadratowe  MuKuL  8
 Dla jakich wartości parametru m... - zadanie 23  Funkcje kwadratowe  inaczej  1
 Zbior wartosci - zadanie 5  Funkcje kwadratowe  rozkminiacz  2
 wyznaczyc wspolczynnik:b,c.Oraz podac zbior wartosci funkij  Funkcje kwadratowe  tequillaaa18  1
 Wyznacz te wartosci c, dla ktorych  Funkcje kwadratowe  truskawka89  2
 wyznacz wyszystkie wartości b, dla których funkcja g(x)=...  Funkcje kwadratowe  KadoKa  1
 Dla jakich wartości m reszta z dzielenia wielomianu przez dw  Funkcje kwadratowe  zebro7  1
 Dla jakiej wartości parametru miejsce zerowe funkcji należy  Funkcje kwadratowe  BabaJaga  4
 wyznaczanie wzoru funkcji kwadratowej  Funkcje kwadratowe  alakaz0m  3
 Dla jakich wartości parametru m - zadanie 13  Funkcje kwadratowe  kamis2859  1
 Wyznaczanie równania kwadratowego  Funkcje kwadratowe  tynkaa08  5
 Wyznaczanie zbioru wartości - zadanie 3  Funkcje kwadratowe  Rafał1993  3
 Zbadaj dla jakich wartosci parametru m dany uklad jest..  Funkcje kwadratowe  czarnulka1234  3
 Wyznacz wszystkie wartości parametru m.  Funkcje kwadratowe  TeRRoR  3
 Równania kwadratowe, wyznaczanie wartości parametru  Funkcje kwadratowe  Erazm  1
 Wyznacz wartości parametru m (i inne)  Funkcje kwadratowe  Nelly91  1
 zbiór wartości funkcji - zadanie 99  Funkcje kwadratowe  sophie1988  1
 Dla jakich wartosci ... Pytanie!  Funkcje kwadratowe  ogre  38
 wykres funkcji, zbiór wartości  Funkcje kwadratowe  monia151  1
 Wykresy funkcji, wyznaczanie współczynników, najmn suma  Funkcje kwadratowe  Czaruś  5
 Postać kanoniczna, monotoniczność, zbiór wartości,  Funkcje kwadratowe  mgalon  2
 Dla jakich wartości parametru m ... (zad2)...  Funkcje kwadratowe  zet  4
 dla jakich wartości parametru - zadanie 9  Funkcje kwadratowe  mateusz226  1
 Wartości całkowite funkcji - zadanie 2  Funkcje kwadratowe  Razirar  1
 Wyznacz wartości parametru m..  Funkcje kwadratowe  Union  6
 Wyznaczenie wzoru funkcji oraz jej zbioru wartości.  Funkcje kwadratowe  Inside1994  10
 zbiór wartości - zadanie 19  Funkcje kwadratowe  mateusz.ex  3
 Wartości dodatnie z parametrem.  Funkcje kwadratowe  Kriskros17  1
 Wyznaczanie współczynnika b  Funkcje kwadratowe  eddy3291  1

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software