szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Kobieta Offline
 Tytuł: zapisywanie przedziałów
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:07 
Użytkownik

Posty: 113
Lokalizacja: Bydgoszcz
Wiek: 20
Pomogła: 5
Pomoc poza forum: Nie
Ostrzeżenia: 1
zapisz za pomocą wartości bezwzględnej przedział \left<-5,6\right>, jak to zrobić?


Ostatnio edytowano 10 mar 2010, o 19:17 przez Althorion, łącznie edytowano 1 raz
Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   7910880
 
Polecam
Kobieta Offline
 Tytuł: zapisywanie przedziałów
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:09 
Użytkownik

Posty: 203
Pomogła: 36
Pomoc poza forum: Tak
wyznaczasz środek przedziału 1/2 i zapisujesz nierówność
|x- \frac{1}{2} | \le 5,5


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   4225016
 
Kobieta Offline
 Tytuł: zapisywanie przedziałów
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:16 
Użytkownik

Posty: 113
Lokalizacja: Bydgoszcz
Wiek: 20
Pomogła: 5
Pomoc poza forum: Nie
Ostrzeżenia: 1
to wychodzi, ze x \le 6, i x \le 5, więc jest błędne


Ostatnio edytowano 10 mar 2010, o 19:18 przez Althorion, łącznie edytowano 1 raz
Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   7910880
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: zapisywanie przedziałów
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:19 
Moderator

Posty: 1949
Lokalizacja: Warszawa/Stalowa Wola
Wiek: 20
Pomógł: 237
Pomoc poza forum: Odpłatnie
To źle Ci wychodzi, sprawdź jeszcze raz jak to zrobiłaś, bo jest poprawnie.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   3006216
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Wyznaczanie przedziałów dla równań z kilkoma wartościami  Wartość bezwzględna  RafalW  3
 Zapis przedziałów  Wartość bezwzględna  michary91  2
 zapisywanie w prostszej postaci  Wartość bezwzględna  aska12a  1
 Zapisywanie nierówności z wartością bezwzględną  Wartość bezwzględna  mrsgrucha  1
 Wspólna przedziałów  Wartość bezwzględna  Makumba  1
 znaleźć nierówność wiedząc do jakich przedziałów n  Wartość bezwzględna  SK8  5
 Równanie - określenie przedziałów ?  Wartość bezwzględna  ŚwIeRsZcZ  2
 Zapisywanie nierówności z użyciem wartości bezwzględnej  Wartość bezwzględna  pitercr  7
 Sprawdzenie przedziałów  Wartość bezwzględna  wiecznie_pytajacy  15
 liczby naturalne w systemie dwójkowym zapisywanie  Kombinatoryka i matematyka dyskretna  artekap  1
 Granicena krańcach przedziałów określoności i asymtoty  Granica funkcji  Aldo  11
 Granica na końcach przedziałów określoności  Granica funkcji  MathProblem  7
 Liczenie przedziałów, dla którego x należy do wielomianu.  Funkcje wielomianowe  Michalgromadzki  2
 granice na końcach przedziałów  Granica funkcji  Shameyka  1
 granice przedziałów  Zbiory. Teoria mnogości  Ułan1  4
 Zapisywanie obliczeń z ciągów arytmetycznych  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  Glazzz  5
 Zapis przedziałów monotoniczności funkcji  Funkcje liniowe  MuKuL  4
 zapisywanie wyrazen w innej postaci  Przekształcenia algebraiczne  logs4  4
 Oblicz stosunek przedziałów  Ciąg arytmetyczny i geometryczny  GetOut13  0
 Zapisywanie wyrażeń algebraicznych  Przekształcenia algebraiczne  cysiu5  2
 Zapisywanie równań  Mechanika  PETERMUS  3
 Obliczanie granic na krańcach przedziałów określoności  Granica funkcji  partyzant55  3
 Problem z określeniem przedziałów ze zbioru.  Przekształcenia algebraiczne  maniekkk  8
 zapisz zbiory w postaci przedziałów  Podzielność  skateli  1
 Zapisywanie równania bez wartości bezwzględnej  Funkcje liniowe  piotru64  1
 wyznaczanie przedziałów monotoniczności i ekstrema lokalne  Rachunek różniczkowy  arcadius19  3
 zbiory-przedstawić w postaci przedziałów lub sum przedziałów  Zbiory. Teoria mnogości  Colt  1
 Zakończenie dwóch przedziałów w tym samym miejscu.  Zbiory. Teoria mnogości  logas  1
 Odejmowanie przedziałów liczbowych  Zbiory. Teoria mnogości  kamio_17  11
 rodzina przedziałów, równoliczność  Zbiory. Teoria mnogości  lampa123  6

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software