szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Wykazanie równości. Suma logarytmów.
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:22 
Użytkownik

Posty: 22
Lokalizacja: Sandomierz
Wiek: 20
Pomógł: 1
b,c \in R _{+} i log _{2}b+log _{2}c+1=log _{2}(b ^{2}+c ^{2}) , to b=c


Ostatnio edytowano 10 mar 2010, o 19:26 przez Justka, łącznie edytowano 1 raz
Staraj się lepiej dobierać nazwy tematów, tak by wskazywały o czym jest treść zadania.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Polecam
Kobieta Offline
 Tytuł: Wykaż że jeśli...
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:25 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 1667
Lokalizacja: Poznań\Bst.
Wiek: 19
Pomogła: 574
\log_2b+ \log_2 c+1= log_2b+\log_2c+ \log_2 2=log_2 (2bc)= log_2(b^2+c^2) ,stąd 2bc=b^2+c^2 \  \Leftrightarrow \ (b-c)^2=0, zatem b=c, a to mieliśmy pokazać.

__________________________________
"bo w oczach tkwi siła duszy... "


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 iloczyn dwóch liczb dodatnich - suma i iloraz logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  lambu22  10
 iloczyn logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  agax  1
 obliczenie sumy logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Dovv90  3
 odejmowanie logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  joasska18  1
 Dodawanie logarytmów, niezrozumiałe.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  wesolyromek  1
 własności logarytmów - zadanie 9  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  immortal  3
 Uzasadnij, że iloczyn logarytmów = 1/3  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  nwnuinr  4
 Obliczanie logarytmów - zadanie 5  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Serphis  3
 Suma logarytmów - zadanie 4  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  wojtek993  4
 "Nakładanie" i "zdejmowanie" logarytmow  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  mencio  12
 Zadanie z logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  meczysuaff  6
 Podkładanie logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  pitergg  7
 Porównanie logarytmów - zadanie 2  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  szuwarek  1
 obliczenia logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  patty6662  1
 małe pytanko z logarytmow  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  brzozo86  2
 Wykazanie ilości rozwiązań - logarytmy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Rodzyna  5
 przekształcenie logarytmów - zadanie 2  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  major37  2
 Wykazanie prawdziwości nierównośći logarytmicznej...  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  adek  3
 zadanie z logarytmow  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  grzesiiek  9
 suma pierw rownania  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  goskakom  2
 rozwiaz z uzyciem logarytmow: e - zadanie 2  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  jessicala  3
 proste zadanko z logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  panisiara  1
 Mnożenie logarytmów - zadanie 5  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  kontra  2
 suma odwrotności logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  matiit  1
 Oblicz wartość logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  GTX  5
 Udowodnij nierówność, znając iloczyn dwóch logarytmów.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Oregon  1
 Własności logarytmów - zadanie 2  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  crucifix  2
 Jeden przykład z logarytmow  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  katrrin18  1
 Iloczyn logarytmów z sinusów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  magda2210  2
 wlasnosci logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  pan_x000  2

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software