szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:28 
Użytkownik

Posty: 31
Lokalizacja: Płock
Wiek: 19
Oblicz:

9^{1- log_{3} 5}


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Polecam
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:31 
Użytkownik

Posty: 344
Wiek: 20
Pomogła: 1
wskazówka: iloraz potęg o tych samych podstawach


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:33 
Użytkownik

Posty: 31
Lokalizacja: Płock
Wiek: 19
logarytm jest o podstawie 3 ;p


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:36 
Użytkownik

Posty: 344
Wiek: 20
Pomogła: 1
a ^{x-y}= \frac{a ^{x} }{a ^{y} }

\frac{9}{9 ^{\log _{3} 5} }


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:40 
Użytkownik

Posty: 31
Lokalizacja: Płock
Wiek: 19
nie mam pojecia co dalej ;p nie była na żadnej lekcji z logarytmów i nie bardzo się orientuje :(

-- 10 mar 2010, o 19:44 --

zaczełam jakoś tak robić 9:9^{ log_{2} 3} i dalej nie bardzo wiem jak

-- 10 mar 2010, o 19:45 --

zaczełam jakoś tak robić 9:9^{ log_{2} 3} i dalej nie bardzo wiem jak


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:54 
Użytkownik

Posty: 344
Wiek: 20
Pomogła: 1
\frac{9}{9 ^{\log _{3} 5} }= \frac{9}{3 ^{2\log _{3} 5} }= \frac{9}{3 ^{\log _{3} 25} } = \frac{9}{25}

polecam zapoznanie się z wzorami dotyczącymi logarytmów i działań na potęgach.


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Kobieta Offline
 Tytuł: logarytmy - oblicz
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:57 
Użytkownik

Posty: 31
Lokalizacja: Płock
Wiek: 19
dziękuje bardzo !:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 logarytmy - oblicz  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  meanno  5
 Logarytmy - Oblicz - zadanie 2  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  matfizinf  8
 Oblicz przybliżoną wartość liczby 2 do potęgi rzeczywis  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Anonymous  3
 Oblicz wartość log_{1/2}5  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Anonymous  8
 Oblicz wartość logarytmu log_{a^5}5  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Hetacz  2
 Oblicz wartość wyrażenia ln2*ln4-(1/3)*ln2*ln8  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  piech  2
 Oblicz wartość iloczynu logarytmów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Fijy  2
 Wyraź w zależności od a=\log_{2}3 podane logarytmy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Fijy  3
 Rozwiąż układ równań. Logarytmy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Impreshia  2
 Oblicz sumę kwadratów pierwiastków równania wykładni  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  mietek  4
 Układ równan - logarytmy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Anonymous  1
 Oblicz wartość iloczynu logarytów  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  qkiz  2
 Logarytmy od początku ...  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  MitS  1
 Zadanie z logarytmem. Oblicz wartość logarytmu.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  robert179  4
 oblicz wartość logarytmu  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  robert179  7
 Logarytmy - trudne zadanko...:-/  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Anonymous  1
 Logarytmy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Anonymous  3
 logarytmy - zadanie 2  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  tomasz1981  2
 Logarytmy.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Anonymous  1
 Logarytmy - 2 zadania.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Keido  2
 logarytmy + ciag geometryczny  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  tomekbobek  2
 Oblicz logarytm z liczby....  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  nice88  6
 Logarytmy - układy równań  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  petro  9
 Logarytmy - 2 zapytania  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Mikolaj9  4
 Logarytmy - trudne  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  eerroorr  3
 Logarytmy - zadanie 3  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Uzo  2
 Dwa zadania na logarytmy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Viper  8
 Zbajac a i b oblicz  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  panterman  6
 logarytmy - zadanie  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  paulkacz  1
 Logarytmy - zadanie 4  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Axadiw  10

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software