szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Rozwiąż równanie / nierówność
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:35 
Użytkownik

Posty: 3
Lokalizacja: poznan
Wiek: 32
Kochani forumowicze mam problem z tymi równianami:
1) x \sqrt{2}-3=x-1
2) x+(1+x) \sqrt{5}=1
3) (x-3)(x+4)-2(3x-2)=(x-4) ^{2}


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   4662999
 
Polecam
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Rozwiąż równanie / nierówność
PostNapisane: 10 mar 2010, o 19:47 
Użytkownik

Posty: 164
Lokalizacja: Szczytno/3Miasto
Wiek: 28
Pomógł: 22
Pomoc poza forum: Odpłatnie
A jaki konkretnie masz z nimi problem? Z pomnożeniem?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Rozwiąż równanie / nierówność
PostNapisane: 10 mar 2010, o 20:10 
Użytkownik

Posty: 3
Lokalizacja: poznan
Wiek: 32
3 zrobilem, :) a tamte z pierwiastkami nie wiem co zrobic


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   4662999
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Rozwiąż równanie / nierówność
PostNapisane: 10 mar 2010, o 20:17 
Użytkownik

Posty: 34
Lokalizacja: kraków
Wiek: 17
Pomógł: 1
1)
x \sqrt{2} -3= x+1
x \sqrt{2}-x=2
x(\sqrt{2}-1) =2
x=  \frac{2}{\sqrt{2}-1}
x=2\sqrt{2}+2

teraz chyba zrobisz drugie?


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Rozwiąż równanie / nierówność
PostNapisane: 10 mar 2010, o 21:01 
Użytkownik

Posty: 3
Lokalizacja: poznan
Wiek: 32
no tak wspólny czynnik :) dzieki, czasem patrze i nie widze rozwiazania:)


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   4662999
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Równanie pierwszego stopnia.  Przekształcenia algebraiczne  _rois_  8
 Nierownosc Czebyszewa - kiedy rownosc?  Przekształcenia algebraiczne  Linka  1
 Równanie z pierwiastkiem  Przekształcenia algebraiczne  robert179  1
 równanie - zadanie 6  Przekształcenia algebraiczne  robert179  7
 trudne równanie  Przekształcenia algebraiczne  wasnio  1
 Nierówność - zadanie 9  Przekształcenia algebraiczne  koala  5
 Równanie z wykorzystanie wzoru na połowiczy rozpad pierwast.  Przekształcenia algebraiczne  Fencek  4
 Nierówność - zadanie 11  Przekształcenia algebraiczne  Keira  3
 udowodnij nierówność - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  Pshczoolka  1
 Czy zachodzi nierówność ?  Przekształcenia algebraiczne  alexandra  1
 fajna nierówność, wykaż ją:  Przekształcenia algebraiczne  mol_ksiazkowy  5
 Nierówność z zadania maturalnego.  Przekształcenia algebraiczne  Martyn1  1
 Rozwiąz ukłąd równań:  Przekształcenia algebraiczne  mol_ksiazkowy  2
 Rozwiąż równanie: - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  mol_ksiazkowy  2
 rozwiąż:  Przekształcenia algebraiczne  magiavo  4
 Rozwiaz:  Przekształcenia algebraiczne  Kwiato  3
 Udowodnij nierówność - zadanie 5  Przekształcenia algebraiczne  Lee  7
 małe równanie  Przekształcenia algebraiczne  microbiusz  4
 prosta nierówność ale...  Przekształcenia algebraiczne  kapka1a  3
 Proste równanie  Przekształcenia algebraiczne  skowron  9
 Nierówność "x"  Przekształcenia algebraiczne  iwonkaa16  4
 Rozwiąż równanie... (dwie niewiadome)  Przekształcenia algebraiczne  ja_czyli_kluska  1
 Rozwiąż równanie - zadanie 10  Przekształcenia algebraiczne  microbiusz  3
 Rozwiąż równanie wykładnicze (potrzebne wielomiany)  Przekształcenia algebraiczne  microbiusz  2
 Zadanie (pierwiastki, równanie)  Przekształcenia algebraiczne  mac23450  2
 Trudna nierówność  Przekształcenia algebraiczne  Piotr Rutkowski  1
 Udowodnij nierówność - zadanie 6  Przekształcenia algebraiczne  dora  5
 Mnożenie i równanie  Przekształcenia algebraiczne  maniek099  6
 jaka liczba spełnia równanie  Przekształcenia algebraiczne  ania34  1
 Nierówność "obustronna"  Przekształcenia algebraiczne  Kubir  4

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software