szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 30 mar 2010, o 18:24 
Użytkownik

Posty: 32
Lokalizacja: wołomin
Wiek: 18
Kilka zadań.

1.Oblicz długość kwadratu, którego przekątna jest o 4 cm dłuższa od jego boku.
2.Przekątna prostokąta ma długość 4 \sqrt{4}cm a jeden z boków prostokąta ma długość 2 \sqrt{3}cm.Oblicz długość drugiego boku prostokąta.
3.Oblicz długość boku trójkąta równobocznego o wysokości h jeżeli: a)h=4 \sqrt{3}cm b)h=6cm


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 30 mar 2010, o 18:37 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 590
Lokalizacja: b-ca
Wiek: 19
Pomógł: 75
Pomoc poza forum: Tak
1. Z tego co sie domyślam jestes w 3kl gim wiec równania kwadratowego nie miałes. Wynik w kazdym badz razie wynosi Ob=16cm


2.x= \sqrt{52}


3.
a) Ob=24cm


b)Ob=3 \sqrt{38}


Góra
 Zobacz profil   4410880
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 30 mar 2010, o 18:41 
Użytkownik

Posty: 32
Lokalizacja: wołomin
Wiek: 18
ale mi chodzi o rozpisanie tego jak to zrobić a nie podanie samych wyników ... a klasa 2 gim.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Twierdzenie pitagorasa - zadanie 9  Geometria trójkąta  TeDeX  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 15  Geometria trójkąta  Petermus  1
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 18  Geometria trójkąta  marica1111  3
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 27  Geometria trójkąta  luska1902  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 28  Geometria trójkąta  luna129  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 33  Geometria trójkąta  CJ168  3
 Twierdzenie pitagorasa - zadanie 20  Geometria trójkąta  rafficki  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 29  Geometria trójkąta  luna129  1
 Twierdzenie Pitagorasa  Geometria trójkąta  Tys  9
 Twierdzenie pitagorasa - zadanie 19  Geometria trójkąta  harnas16  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 30  Geometria trójkąta  luna129  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 10  Geometria trójkąta  qbas1991  3
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 23  Geometria trójkąta  agata2175  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 35  Geometria trójkąta  wiktorbienkowski  1
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 8  Geometria trójkąta  kuba52  3
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 17  Geometria trójkąta  Agony  2
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 16  Planimetria  Aga71  3
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 26  Przekształcenia algebraiczne  ser-x  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 24  Planimetria  bernbern  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 22  Geometria analityczna  bernbern  1
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 32  Zadania "z treścią"  zahipnotyzowana  3
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 12  Planimetria  emilka2909  1
 Twierdzenie pitagorasa - zadanie 34  Zadania "z treścią"  arekmowinski  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 31  Planimetria  jismena  2
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 11  Planimetria  Hania_87  2
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 4  Stereometria  alicja44  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 13  Planimetria  emilka2909  1
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 25  Planimetria  bernbern  1
 twierdzenie pitagorasa - zadanie 5  Planimetria  alicja44  2
 Twierdzenie Pitagorasa - zadanie 14  Planimetria  emilka2909  1

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software