szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 19:57 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 312
Lokalizacja: Rybnik
Witam chciałem się upewnić co do zapisywania liczb bardzo dużych i bardzo małych za pomocą notacji wykładniczej.

1\,400\,000\,000\,000\,000\,000\,000\,kg=14\cdot 10^{21}\,kg

0,000\,000\,5\,kg=5\cdot 10^{-6}\,kg

0,000\,000\,000\,000\,000\,000\,000\,000\,001\,7\,kg=7\cdot 10^{-26}\,kg

Mam nadzieję, że dobrze :?: , niby pytanie banalne, a jak ktoś na szybko robi to się może przejechać.

Pozdrawiam

_________________
http://www.wycena-domen.pl - Wycena domen internetowych


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 20:53 
Użytkownik

Posty: 22
Lokalizacja: Krakowa
Jak sprawdziłem w książce to masz to dobrze. :)

_________________
wejdz na http://www.rois.blog.onet.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:00 
Gość Specjalny

Posty: 852
Lokalizacja: Lublin
Pomógł: 28
W przypadku drugim powinno być 5\cdot 10^{-7}. :>


Góra
 Zobacz profil  
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:02 
Gość Specjalny

Posty: 507
Lokalizacja: ???
W pierwszym przypadku powinno być 14\cdot 10^{20}. Powinieneś zapisywać to jako 1,4\cdot 10^{21} (tylko cyfra jedności).

Pozdrawiam, GNicz


Góra
 Zobacz profil  
 
Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:07 
Użytkownik

Posty: 22
Lokalizacja: Krakowa
Tego nie zauważyłem. :(

_________________
wejdz na http://www.rois.blog.onet.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:47 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 312
Lokalizacja: Rybnik
Sorki za błędy na szybko pisałem :?
Czyli w tym:

0,000\,000\,000\,000\,000\,000\,000\,000\,001\,7\,kg

będzie

17\cdot 10^{-28} :?:

_________________
http://www.wycena-domen.pl - Wycena domen internetowych


Góra
 Zobacz profil  
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:51 
Gość Specjalny

Posty: 507
Lokalizacja: ???
Tak. Ja zapisałbym to jako 1,7\cdot 10^{-27}.

Pozdrawiam, GNicz


Ostatnio edytowano 15 lis 2004, o 21:58 przez gnicz, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:57 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 312
Lokalizacja: Rybnik
Ok dzięki,
Tylko jedno sprostowanie... tam na końcu chyba ma być 10^{-27} :?:

Pozdrawiam

_________________
http://www.wycena-domen.pl - Wycena domen internetowych


Góra
 Zobacz profil  
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 21:59 
Gość Specjalny

Posty: 507
Lokalizacja: ???
tomasz_b napisał(a):
tam na końcu chyba ma być 10^{-27} :?:


Nie ,,chyba'', lecz z całą pewnością! Już poprawłlem.

Pozdrawiam, GNicz


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 lis 2004, o 22:08 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 312
Lokalizacja: Rybnik
No, a jakżeby inaczej :wink: proste zadanka, a jak się na szybko robi to potrafią namieszać :D

Dzięki, pozdro :)

_________________
http://www.wycena-domen.pl - Wycena domen internetowych


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 nierówność wykładnicza -błąd w obliczeniach  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  mrowa93  3
 Nierówność wykładnicza-wynik!!  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Geniusz  2
 rozwiąż równanie- wykładnicza.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  ThorvalD  8
 F. logarytmiczna i wykładnicza kilka równań.  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  kokoshek89  3
 równanie, f. wykładnicza  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Cyrkiel  2
 Nierówność wykładnicza z sin i tg  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Reaper  1
 Funkcja wykładnicza. Równania z pierwiastkami stopnia 7 i 8  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  strawberry92  5
 funkcja wykładnicza, wykresy  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Similquak  1
 nierówność wykładnicza o różnych podstawach  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  drabiu  3
 nierówność logarytmiczna+ wykładnicza  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Atraktor  3
 nierównośc wykładnicza - zadanie 96  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  kus  12
 Funkcja wykładnicza i logarytmiczna - tekstowe  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  kaasienkaa  3
 funkcja wykładnicza z ciągiem  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  v_vizis  2
 Nierówność wykładnicza z parametrem - zadanie 4  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Resolution  2
 nier. wykładnicza  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Featon  8
 nierówność wykładnicza - zadanie 19  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  LySy007  1
 Funkcja wykładnicza - nierówność  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  artega7  1
 wykłądnicza- wykaż że/ znajdz liczbę/ oblicz  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  rah2  3
 nierówność wykładnicza z podstawieniem  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  paba  3
 Nierówność wykładnicza, znalezienie błędu  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Maldoran  4
 Wyznaczenie parametru (funkcja wykładnicza)  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  uszek00  1
 nierówność wykładnicza - zadanie 12  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  szatan06  6
 Funkcja wykładnicza w przedziale  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  Harry Xin  3
 Równanie logarytmiczne z funkcją wykładniczą  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  gidom  2
 Nierównośc wykładnicza - zadanie 3  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  micro  1
 funkcja wykładnicza - współrzędne punktu przeciećia 2 funkcj  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  brutus18  1
 Nierównośc wykładnicza - zadanie 6  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  adann  1
 Funkcja wykładnicza. Oblicz  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  strawberry92  1
 Nierównośc logarytmiczno-wykładnicza  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  choko  1
 funkcja wykładnicza z iksem i igrekiem w wykładniku  Funkcje logarytmiczne i wykładnicze  szolmaster  3

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software