szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 18:32 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
:) matura już próbna rozszerzona z OKE za pasem. jak tam wasze wrażenia. widać gdzieś w necie arkusz? rozwiązania?

mi z tego co pamiętam:
- w zadaniu z wart. bezwzględną wynik wychodził tylko na podstawie środkowego przedziału <0,4)
- w zadaniu z wielomianem współczynniki nie były całkowite, ale wymierne
- w zadaniu z dowodzeniem (równoległobok) z tw. cosinusów liczyłem
- w zadaniu z bryłą nie było problemów, skorzystałem potem ze środkowych w podstawie
- w zadaniu z równaniem trygonometrycznym miałem 3 serie rozwiązań
- w zadaniu ostatnim z tym prostokątem w trójkącie niestety nie dotarłem do końca
- narysowałem drzewko w zad. z prawdopodobieństwem, ale nie wiedziałem co dalej, bo nie miałem tego w szkole jeszcze
- w zadaniu z funkcją kwadratową: obliczyłem deltę>0, wcześniej sprawdziłem, co się dzieje jak funkcja jest liniowa, potem liczyłem ofc z wzorów Viete'a, tam przedział był jakiś mały, chyba (-1/2, 1/3> ?
- geometria analityczna: proste które mi wyszły: y=0 oraz y=-20/21x (liczyłem ze wzoru na odl. pktu od prostej)

chyba tyle :)

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 18:53 
Użytkownik

Posty: 125
Lokalizacja: Kalisz
Wiek: 21
Pomógł: 16
Cytuj:
- w zadaniu z wart. bezwzględną wynik wychodził tylko na podstawie środkowego przedziału <0,4)
Popełniłem identyczny błąd, ale zauważyłem. Rozwiązanie to [-2;2]
Cytuj:
- w zadaniu z wielomianem współczynniki nie były całkowite, ale wymierne
Raczej całkowite.


Góra
 Zobacz profil   9277354
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 18:57 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
na czym ten błąd polegał??, ja nie podałem, że mi wysszedł wynik <0,4), chyba mi wyszedł <-2,4) ale nie dam głowy

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:01 
Użytkownik

Posty: 125
Lokalizacja: Kalisz
Wiek: 21
Pomógł: 16
Błąd rachunkowy.
Rozwiązanie to [-2;2]


Góra
 Zobacz profil   9277354
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:03 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
czyli błąd gdzieś był w trzecim przedziale..

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:10 
Użytkownik

Posty: 2
Lokalizacja: POlska
Wiek: 20
w ostatnim zadaniu cos z podobienstwem trojkatow
z prawdopodobienstwem 1/8? z logarytmow f(3)=0


Góra
 Zobacz profil   1290504
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:29 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
z logarytmów się zgodzę. reszty nie wiem

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:32 
Użytkownik

Posty: 370
Lokalizacja: Poznań
Wiek: 21
Pomógł: 8
z równanie kwadratowe nie powinna być takie założenie :

\begin{cases} a \neq 0 \\ Delta \ge 0 \\   \frac{x _{1}+x _{2}  }{x _{1} \cdot  _{2}  }>1  \end{cases}


Góra
 Zobacz profil   11122908
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:34 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
tak

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:39 
Użytkownik

Posty: 370
Lokalizacja: Poznań
Wiek: 21
Pomógł: 8
W tym zadaniu z parametrem równianiem kwadratowym wyszło mi
m \in  (- \frac{1}{2}, \frac{1}{3})

Wielomiany: (b,c)=(1,-4)
Wartość bezwzględna:x \in <-2,2>

a wam?


Góra
 Zobacz profil   11122908
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:48 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
równanie kwadratowe z prawej strony trza przymknąć, bo delta może być równa zero.
wielomiany wyraźnie mi źle wyszły, a się dziwę!
liczyłem tak: obliczyłem pierwiastki trójmianu
i wyszła postać iloczynowa jego
więc mogłem zastosować, że skoro przez (dajmy na to) (x-a)(x-b) podzielny jest wielomian to w(a)=0 i w(b)=0 i potem podstawiłem to

natomiast w zadaniu z wart bezwzględną: czy w trzecim przedziale też było rozwiązanie? bo mi tam wyszedł zbiór pusty :(

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 19:50 
Użytkownik

Posty: 370
Lokalizacja: Poznań
Wiek: 21
Pomógł: 8
wielomiany też tak liczyłem i mi wyszło co wyżej napisałem.Są już gdzieś odpowiedzi?


Góra
 Zobacz profil   11122908
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 20:10 
Użytkownik

Posty: 126
Lokalizacja: Polska
Gdzie mogę znaleźć arkusz tej matury?


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 20:20 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 324
Lokalizacja: Gniezno
Wiek: 21
Pomógł: 17
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
dobre pytanie

_________________
infinity


Góra
 Zobacz profil   7771178
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 20:51 
Użytkownik

Posty: 2
Lokalizacja: POlska
Wiek: 20
a trygonometria?


Góra
 Zobacz profil   1290504
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 13 sty 2011, o 22:20 
Użytkownik

Posty: 6
Lokalizacja: PL
Wiek: 20
Pomoc poza forum: Do pewnego poziomu
W pierwszym wyszło mi <-2,2>
z trygonometrii k\pi lub \frac{\pi}{4}+\frac{k\pi}{2}
styczne y=0 i y=-\frac{20}{21}x
równoległobok udowodniłam z cosinusów
f(3)=0
m nie pamiętam na pewno ale chyba (-\frac{1}{2},\frac{1}{3})
ciąg 4,6,8 albo 8,6,4
wysokość ściany bocznej 2\sqrt{3}
prostokąt 0,4 i 0,8
a współczynniki chyba a=3 i b=-6
i prawdopodobieństwo \frac{1}{8}


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 14 sty 2011, o 00:02 
Użytkownik

Posty: 408
Lokalizacja: Wrocek
Wiek: 20
Pomógł: 8
Mogę prosić o link do arkusza ? z poziomu rozszerzonego ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 sty 2011, o 00:24 
Użytkownik

Posty: 2
Lokalizacja: Polska
Wiek: 21
http://www.speedyshare.com/files/262605 ... _MODEL.pdf odpowiedzi do matmy rozszerzonej.


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 sty 2011, o 15:20 
Użytkownik

Posty: 1
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 23
Pomoc poza forum: Tak
A czy posiada ktoś czysty arkusz tejże matury w celu przewiczenia???


Góra
 Zobacz profil   1026270
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Parę technicznych pytań do matury z matematyki  Matura i rekrutacja na studia  idoskosieczuje  4
 Studiowanie matematyki a predyspozycje  Matura i rekrutacja na studia  czachur  27
 matura z matmy - zadanie 2  Matura i rekrutacja na studia  natalicz  24
 studia po maturze z fizyki, matematyki i ang  Matura i rekrutacja na studia  reverse  5
 Matura z fizyki matematyki (rozszerzona)  Matura i rekrutacja na studia  Bartek93klm  3
 [matura 2006] Matura z matematyki 2006 - jaki kalkulator?  Matura i rekrutacja na studia  muela0018  70
 matura arkusz 8 Nowa Era  Matura i rekrutacja na studia  dada090  1
 Dlaczego warto zdawać maturę z matematyki?  Matura i rekrutacja na studia  Lady Tilly  0
 Studia matematyki na AGH  Matura i rekrutacja na studia  laser15  6
 Co na miesiąc przed maturą?  Matura i rekrutacja na studia  miro113  9
 ostatnia powtorka przed matura rozszerzona z matematyki  Matura i rekrutacja na studia  wloch  218
 Matura z roszerzonej matematyki. Szanse.  Matura i rekrutacja na studia  niedoczynna  13
 [przygotowania] Matura z fizy - podręcznik  Matura i rekrutacja na studia  Marcin89  5
 Matura z fizyki 2011  Matura i rekrutacja na studia  Szczepan92  33
 Matura, lenistwo.  Matura i rekrutacja na studia  Scarecrow93  5
 Matura - "Jak się przygotować"  Matura i rekrutacja na studia  kojttt  5
 Matura próbna - odpowiedzi  Matura i rekrutacja na studia  mx2  75
 Matura z Fizyki - 2010.  Matura i rekrutacja na studia  Velitus  39
 matura? 2 klasa..  Matura i rekrutacja na studia  Qn999  2
 [matura 2005] punktacja matury probnej >:[  Matura i rekrutacja na studia  bisz  2
 Matura 2012 - wątek ogólny  Matura i rekrutacja na studia  kamil13151  13
 Rozszerzona matura z matematyki - zadanie 2  Matura i rekrutacja na studia  staralfur  5
 Matura z matematyki - pytanko  Matura i rekrutacja na studia  aiiasse  13
 Matematyka, matura rozszerzona.  Matura i rekrutacja na studia  czolo92  4
 Matura z matematyki - podstawa czy rozszerzenie ?  Matura i rekrutacja na studia  Paweł_89  18
 Matura z matematyki 2012  Matura i rekrutacja na studia  sirheron  3
 Brak odpowiedzi a dobry wynik matura czy dostane punkty?  Matura i rekrutacja na studia  Platini015  3
 Matura czego się uczyć ?  Matura i rekrutacja na studia  neoch  27
 Zbiór Kiełbasy a matura  Matura i rekrutacja na studia  Daro-  18
 rozszerzona matura z matematyki  Matura i rekrutacja na studia  piglet11  5

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software