szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Kobieta Offline
PostNapisane: 10 mar 2011, o 16:14 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 12
Lokalizacja: Polska
Wiek: 15
Pomoc poza forum: Nie
Zad 11
Rozwiąż równanie.
a) \frac{x-1}{2} = 4,6 + 3,5x
b) \frac{7x}{2} + 11x + 13 \frac{2}{3}
c) \frac{2,5x-2}{2}  =  \frac{8x+0,5}{7}
d) \frac{x-5}{8} =  \frac{5x-18}{12}

Zad 15
Rozwiąż równanie
a) 0,7x+1 \frac{1}{5} = 4,5 (1-1 \frac{2}{5} ) +3
b) \frac{4}{5} (4,5x-6) = -2( \frac{2}{5}x + 1) +6+4,4x
c) 2y+ \frac{2}{5}(-1,2y-1)-  \frac{18}{25}y = 4(0,32y- 0.22)
d) 0,8 -  \frac{1}{5} (0,3y-1)=  \frac{1}{25}(y+25) + 0,02y

_________________
Basiulka


Ostatnio edytowano 10 mar 2011, o 17:21 przez Sylwek, łącznie edytowano 1 raz
Całe wyrażenia matematyczne umieszczaj w tagach [tex] [/tex].


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 10 mar 2011, o 22:30 
Użytkownik

Posty: 2753
Lokalizacja: Gdynia
Pomógł: 295
11.
a) stronami mnożysz przez 2, x- na lewo, liczby na prawo i wyliczasz - x'

b) nie ma równania,

c) mnożenie na skos, a dalej jak a),

d) jak c).

15.
doprowadzasz ułamki do jednakowej postaci: albo dziesiętne, albo z kreską ułamkową, wymnażasz nawiasy i dalej jak zad. 11.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Układy równań, równania, zapisz w postaci równań...  Zadania "z treścią"  Lukaso  1
 Liczby spełniające równania  Zadania "z treścią"  pasik93  2
 Równania - zadanie 7  Zadania "z treścią"  kika091  2
 Równania i Nierówności - zadanie 35  Zadania "z treścią"  nomoreee  1
 Równania i nierówności - 5  Zadania "z treścią"  mkillah  4
 rozwiąż rownania i nierówność - zadanie 3  Zadania "z treścią"  michal91111  35
 Proszę o obliczenie 1 równania z zadania z trescia  Zadania "z treścią"  maniek89  7
 Zadania z gimnazjum II klasa  Zadania "z treścią"  fidokado  7
 pare zadan- gimnazjum  Zadania "z treścią"  shoegal917  2
 Równania i nierówności - zadanie 40  Zadania "z treścią"  fundomikey  1
 równania zad z prostokatem  Zadania "z treścią"  sterema  4
 Równania i nierówności(ZADANIA TEKSTOWE)  Zadania "z treścią"  klaudzia142007  2
 równania - zadanie 47  Zadania "z treścią"  wera0023  1
 Wróble.Równania i nierówności z treścią.  Zadania "z treścią"  Dawid13555  7
 rownania i uklady rownan - zadanie 2  Zadania "z treścią"  mirandola  3
 równania i nierównosci- z treścią zadan....  Zadania "z treścią"  aneczka12.05@o2.pl  1
 Równania i nierówności. Liczba meczów  Zadania "z treścią"  Popaczek  1
 Zbiór zadań z III klasy gimnazjum  Zadania "z treścią"  Go??123  2
 Rozwiąż Równania - zadanie 73  Zadania "z treścią"  Fromcio  6
 RÓWNANIA...ZADANIA Z WIEKIEM  Zadania "z treścią"  radzym94  1
 rownania i nierownosci-zadania  Zadania "z treścią"  magdalenkamyszka  1
 nierownosci i rownania - zadanie 2  Zadania "z treścią"  ela156  5
 trzy zadania z treścią, równania i nierówności !  Zadania "z treścią"  Lex  3
 Wyrażenia algebraiczne, równania, nierówności.  Zadania "z treścią"  xKubax  10
 Uczniowie Gimnazjum  Zadania "z treścią"  Shadow94  2
 rownania i nierówności - zadanie 4  Zadania "z treścią"  Neosha  2
 Problem z utworzeniem równania z jedną niewiadomą.  Zadania "z treścią"  Gandi_blogger  1
 Zad.Gimnazjum  Zadania "z treścią"  Poczatkujacy36  5
 Równania - zadanie tekstowe  Zadania "z treścią"  Anonymous  2
 geometria (gimnazjum)  Zadania "z treścią"  polpiast  2

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software