szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 lut 2007, o 17:15 
Użytkownik

Posty: 50
Lokalizacja: Z domu
1. W hurtowni sprzedano 200kg cukru i 150 kg mąki za kwotę 480zł. Cukier sprzedano z zyskiem 25%, a mąkę z 20% i zarobiono na wszystkim 111zł. Oblicz cenę sprzedaży 1 kg mąki i 1 kg cukru.

2. Zapas chleba wystarczy dla jednego mężczyzny na 9dni, dla jednej kobiety na 12 dni, a dla jednego dziecka na 18 dni. Na ile czasu wystarczy chleba dla wszystkich trzech osób.

3. 4 2 9 1 8 5 7 6 0

według jakiej zasady zapisano te liczby?? (0-9)

4. Kim dla Zosi może być wnuk jej pradziadka?

5. Jak sprawić, by surowe jajko opuszczone z wysokości 90 cm nie rozbiło się, mimo że nie spadnie na miękkie podłoże, ani nikt go nie złapie w locie??


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 lut 2007, o 17:20 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 7035
Lokalizacja: Ruda Śląska
Wiek: 23
Pomógł: 1302
Pomoc poza forum: Odpłatnie
3. Alfabetycznie
4. Ojcem, wujkiem, kuzynem ojca etc.
5. Zrzucać już rozbite :mrgreen:

_________________
\sqrt{x^2}=|x|
\varphi=-(\sin 666^\circ +\cos (6\cdot 6\cdot 6^\circ))


Góra
 Zobacz profil   2710611
 
Kobieta Offline
PostNapisane: 27 lut 2007, o 17:40 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 2702
Lokalizacja: Olsztyn/Berlin
Pomogła: 642
2)
\frac{1}{\frac{1}{9}+\frac{1}{12}+\frac{1}{18}}=4 dni

_________________
Time to say goodbye


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 lut 2007, o 20:06 
Użytkownik

Posty: 50
Lokalizacja: Z domu
Dzięki, a może ktoś mógłby mi pomóc w 1 ? :razz:


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 lut 2007, o 20:17 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 331
Lokalizacja: Grudziadz/Warszawa
Pomógł: 70
200*c+150*m = 480
1,25*200*c+1,2*150*m=591
.
.
.
c=1,5zł (cena cókru) m=1,2zł (cena mąki).

_________________
To be a rock and not to roll.. ♪♫♪♪♫
Obrazek
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Zadania - zadanie 11  Zadania "z treścią"  DJSONISIA  1
 tylko dwa zadania  Zadania "z treścią"  Potek  2
 zadania z liniowej funkcji  Zadania "z treścią"  elektryk1  8
 Zadania tekstowe - zadanie 26  Zadania "z treścią"  agnes_1995  2
 3 zadania z trescia -gimnazjum  Zadania "z treścią"  n3mo  2
 Dwa zadania z równań i nierówności.  Zadania "z treścią"  delight55  2
 2 zadania z treścią  Zadania "z treścią"  angelikap-1990  3
 Trzy zadania na myślenie  Zadania "z treścią"  Tomonazbaq  3
 proste zadania na poziomie kl VU pod.  Zadania "z treścią"  Kaziolek  0
 Testowe zadania z tekstem.  Zadania "z treścią"  Stevens  2
 Zadania z olimpiady...  Zadania "z treścią"  maciejz  2
 Zadania z wykorzystaniem układów równań  Zadania "z treścią"  inco  3
 zadania z tekstem - zadanie 6  Zadania "z treścią"  te7  1
 zadania swiateczne  Zadania "z treścią"  madziak91  1
 3 zadania - zadanie 21  Zadania "z treścią"  girl77  1
 Zadania z treścią - zadanie 18  Zadania "z treścią"  oCoChodzi  6
 Równania i nierówności - zadania z treścią - zadanie 2  Zadania "z treścią"  Slim Shady  4
 Trzy zadania - zadanie 11  Zadania "z treścią"  Robert1234  1
 Zadania - zadanie 36  Zadania "z treścią"  nicol6  3
 2 zadania z układem równań . Wyznaczenie liczb  Zadania "z treścią"  abugabi  3
 4 zadania z treścią. Trzeba ułożyć układy równań.  Zadania "z treścią"  leeemonka2  3
 Zadania na szóstke  Zadania "z treścią"  henry93  4
 Zadania.  Zadania "z treścią"  fejcon  5
 Dwa kłopotliwe zadania  Zadania "z treścią"  enjoy87  3
 Zadania tekstowe - zadanie 30  Zadania "z treścią"  damian143245  0
 zadania tekstowe- równania  Zadania "z treścią"  Funkyart  1
 2 zadania tekstowe z pierwszej gimnazjum  Zadania "z treścią"  Michal0022  3
 Dwa zadania z Matematyki Twierdzenie Pitagorasa  Zadania "z treścią"  Kamil131313  7
 Zadania z konkursu - zadanie 2  Zadania "z treścią"  nkamil1555  7
 3 zadania - zadanie 20  Zadania "z treścią"  courier  4

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software