szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
Kobieta Offline
PostNapisane: 22 mar 2007, o 16:57 
Użytkownik

Posty: 11
Lokalizacja: Warszawa
Naszkicować wykresy co najmniej dwóch pierwszych elementów ciągu $\{f_n\}$ dla $x \in [0,1]$. Wyznaczyć granicę punktową $f: [0,1] \longrightarrow R$ ciągu $\{f_n\}$ oraz zbadać, czy w zbiorze $[0,1]$ zbieżność do funkcji $f$ jest jednostajna :
$a).$ $f_n(x)=nxe^{-nx}, \ dla \ n \geqslant 1 $;
$b).$ $ \left\{\begin{array}{l} nx^2, \ dla\  0 \leqslant x  \leqslant \frac{1}{n}\\2n-n^2x, \ dla \ \frac{1}{n}  < x \leqslant \frac{2}{n}\\0,\ dla \ \frac{2}{n} < x \end{array}$
jakby ktos mial pojecia co chodzi to bede bardzo wdzięcnza jesli napisze na forum


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Zbieznasc punktowa ciagu  Ciągi i szeregi funkcyjne  marcin-tryka  1
 granica f-cji: rozwinięcie w MacLaurina  Ciągi i szeregi funkcyjne  paulgray  1
 ciągi jednomonotoniczne  Ciągi i szeregi funkcyjne  kasienka  5
 ciągi funkcyjne  Ciągi i szeregi funkcyjne  rzeplita  1
 ciągi - zadanie 2  Ciągi i szeregi funkcyjne  johny_wav  5
 Ciag liczbowy/Granica ciagow/Zbieznosc ciagow nieskonczonych  Ciągi i szeregi funkcyjne  Robaczek  1
 granica ciagu - zadanie 15  Ciągi i szeregi funkcyjne  marian  5
 ciągi funkcyjne - kilka pytań  Ciągi i szeregi funkcyjne  qaz  0
 Kłopoty z granicą ciągów.  Ciągi i szeregi funkcyjne  ziaro  3
 Granica ciągu - zadanie 33  Ciągi i szeregi funkcyjne  kamilekl  3
 granica ciągu - zadanie 34  Ciągi i szeregi funkcyjne  vv  1
 Latwa granica  Ciągi i szeregi funkcyjne  dudi999  2
 czy istnieje skonczona granica ciągu:  Ciągi i szeregi funkcyjne  Leo_Minor  3
 granica ciagu - zadanie 19  Ciągi i szeregi funkcyjne  Mikro  7
 granica ciagu - zadanie 20  Ciągi i szeregi funkcyjne  Mikro  4
 granica ciągu...  Ciągi i szeregi funkcyjne  mart1na  2
 Granica ciągu (log)  Ciągi i szeregi funkcyjne  Tekuskus  3
 ciagi , granica i szeregi.......  Ciągi i szeregi funkcyjne  mart1na  1
 granica ciagu nieskończonego  Ciągi i szeregi funkcyjne  rObO87  3
 Zbieżność punktowa a zbieżność jednostajna  Ciągi i szeregi funkcyjne  margret  1
 Zbieżność jednostajna i punktowa.  Ciągi i szeregi funkcyjne  abnaxus  1
 zbieznosc punktowa i jednostajna  Ciągi i szeregi funkcyjne  rafalmistrz  1
 zbieżność punktowa..  Ciągi i szeregi funkcyjne  mostostalek  5
 Zbieżność punktowa i jednostajna ciągu  Ciągi i szeregi funkcyjne  crayan4  2
 zbieżność jednostajna i punktowa  Ciągi i szeregi funkcyjne  qaz  5
 Granica ciagu - zadanie 29  Ciągi i szeregi funkcyjne  invx  1
 Granica ciągu - zadanie 126  Ciągi i szeregi funkcyjne  kuternoga  1
 Granica ciągu - zadanie 136  Ciągi i szeregi funkcyjne  agnieszka85  12
 Granica ciągu - zadanie 140  Ciągi i szeregi funkcyjne  szablewskil  7
 Granica ciagu z log  Ciągi i szeregi funkcyjne  Solm  3

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software