szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Z MathType na Latex.. JAK????
PostNapisane: 7 cze 2007, o 10:00 
Użytkownik

Posty: 13
Lokalizacja: Zachód
Pomógł: 1
Witam mam program MathType. Nie wiem jak, wzór który stworzę w typ programie zapisać w pliku tekstowym (jako TeX lub LateX) tak by np wkleić źródło na forum. Na stronie producenta pisze że można to zrobić.

Proszę o pomoc

Gorąco pozdrawiam

__________________________________
Matma jest SUPER!!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Re: Z MathType na Latex.. JAK????
PostNapisane: 7 cze 2007, o 10:12 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 782
Lokalizacja: Będzin | Gliwice
Wiek: 25
Pomógł: 84
Pomoc poza forum: Odpłatnie
A po co pisać w tym programie i wklejać na forum??

nie lepiej skorzystać z poradnika Latex'a ??

jest u góry na czerwony napisany!!

__________________________________

Hej czytałeś już te artykuły?

\LaTeX
\rho \epsilon \gamma \upsilon \lambda \alpha \mu \iota \nu

Nie? no to śpiesz się i czytaj, bo może być za późno!

Sprzedam IPOD -y 1GB Cena: 129zł (gratis przesyłka)



Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail   53551331337PRO
 
Kobieta Offline
 Tytuł: Re: Z MathType na Latex.. JAK????
PostNapisane: 7 cze 2007, o 10:29 
Użytkownik

Posty: 2280
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Pomogła: 609
no właśnie.... wszystko jasno i czytelnie napisane :D... wiec chyba szybciej będziesz miał napisać od razu formułę na forum, niż szukania w opcjach tego programu :D


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Re: Z MathType na Latex.. JAK????
PostNapisane: 7 cze 2007, o 12:47 
Użytkownik

Posty: 13
Lokalizacja: Zachód
Pomógł: 1
\frac{\pi }{4}\frac{\pi }{3}\frac{\pi }{2}\arcsin \theta \sin ^{ - 1} \theta \arcsin \theta \sin ^{ - 1} \theta \cos ^{ - 1} \theta \sin ^{ - 1} \theta \arcsin \theta e^{i\theta } \arcsin \theta e^{i\theta } \frac{{Opposite}}{{Hypotenuse}}\sum\limits_{}^{} {5\coprod\limits_{} {\begin{array}{*{20}c}
   5 & 5 & 5 & 5  \\
   5 & 5 & 5 & 5  \\
   5 & 5 & 5 & 5  \\
   5 & 5 & 5 & 5  \\
\end{array}} }  \\ 
 \sum 8  \\


Jednak wolę MathType. Już doszedłem jak zamienieć na Latexa Tworzyć takie comab to ręcznie ciężko. . .

pozdrawiam

__________________________________
Matma jest SUPER!!!


Góra
 Zobacz profil Wyślij e-mail  
 
Polecam
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Programy związane z LaTeX?  Programy matematyczne  Anonymous  8
 Mathematica 5 - jak w ogole dodac dwie liczby czy cokolwiek  Programy matematyczne  Mapedd  3
 Rozkład macierzy na czynniki trójkątne  Programy matematyczne  fefka86  0
 Program rozkładający liczby na czynniki pierwsze - zadanie 2  Programy matematyczne  DS88  0
 Latex  Programy matematyczne  Matder  3
 Marginesy w Latex-u do druku dwustronnego  Programy matematyczne  mblondi  3
 Numerowanie stron w Latex-u  Programy matematyczne  mblondi  2
 Ułamek o ukośnej kresce ułamkowej w LaTeX'u...  Programy matematyczne  el payaco  2
 [latex] Czcionka w Latexu  Programy matematyczne  mblondi  3
 Kolory na wykresie w Mathematica  Programy matematyczne  Tharkun  0
 Chaos na planszy i inne aplikacje  Programy matematyczne  Lady Tilly  0
 jak zamieścić kod "tex" "latex" w plik  Programy matematyczne  kobra.wawa  2
 jak to zrobić i w czym?  Programy matematyczne  sapo  3
 program matematyczny na tel. komórkowy  Programy matematyczne  krb4  1
 [Mathcad] narysowanie dwóch funkcji na jednym rysunku  Programy matematyczne  Azazell  0
 operacje na wielomianach w programach matematycznych  Programy matematyczne  robert9000  4
 [MathCad] Problem z zmianą zmiennej s na zmienną zespoloną  Programy matematyczne  piicia  1
 Program scilab - zadanie na zaliczenie  Programy matematyczne  pirat88  0
 Program do rysowania wykresów na PDA  Programy matematyczne  lled3  1
 jak wyliczyc watosc wlasna macierzy w exelu w polskiej wersj  Programy matematyczne  exel  0
 Wykres na płaszczyźnie zespolonej  Programy matematyczne  li_bu  2
 Scientific WorkPlace 5.5 / Latex - dzielenie wyrazów  Programy matematyczne  bmantaj  0
 OpenOffice, jak zapisać negację?  Programy matematyczne  Łukasz_1989  3
 jak utworzyć forum aby mozna bylo na nim pisac w latex?  Programy matematyczne  majki1984  1
 Czy da się to zrobić w TeX-u i jak?  Programy matematyczne  magdaskowska  3
 Jak wpisywać w programie Graph pierwiastek?  Programy matematyczne  winfast29  1
 Maple jak zacząć  Programy matematyczne  hanna_fm  3
 jak połączyć c++ z programem mathematica  Programy matematyczne  bobicz1  2
 jak zapisac liczbe w stopniach  Programy matematyczne  iza_zizi  1
 LATEX - jak wstawić rysunek do tekstu?  Programy matematyczne  hanna_fm  8

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
rss [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [FAQ] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software