szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Silnik Carnota
PostNapisane: 11 kwi 2008, o 15:07 
Użytkownik

Posty: 106
Lokalizacja: wejcherowo
Silnik Carnota pracuje między temperaturami 100 st.C i0st C Jego prawność jest równa
A 0,268 B0,366 C0,732 D1
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi


Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Silnik Carnota
PostNapisane: 11 kwi 2008, o 15:13 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 4303
Lokalizacja: Wrocław
Wiek: 24
Pomógł: 727
T_1=(100+273)K=373K
T_2=(0+273)K=273K

\eta=\frac{T_1-T_2}{T_1}

\eta=\frac{373-273}{373}  \approx 0,268


Góra
 Zobacz profil   7029981
 
Mężczyzna Offline
 Tytuł: Silnik Carnota
PostNapisane: 11 kwi 2008, o 16:00 
Użytkownik

Posty: 106
Lokalizacja: wejcherowo
Wielkie dzięki pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 silnik Carnota - zadanie 6  Termodynamika  Barszczu1  1
 Silnik carnota - zadanie 5  Termodynamika  sylwia_077  4
 Silnik Carnota - zadanie 4  Termodynamika  Elohi  0
 Silnik Carnota  Termodynamika  Tys  1
 silnik Carnota - zadanie 3  Termodynamika  perliczek  0
 Napiecie Zasilajace Silnik / ZAD  Mechanika  hubert92  3
 Silnik elektryczny umieszczony na belce powoduje ugięcie..  Mechanika  teowis  0
 Oblicz siłę jaką musi wykonać silnik aby rozpędzić auto do..  Mechanika  marek252  0
 Silnik elektryczny...  Mechanika  goku  2
 Silnik elektryczny - przesuw oraz przyspieszenie  Mechanika  DamianD  0
 motorówka wyłączony silnik  Mechanika  zdunekpolska  1
 Praca wykonana przez silnik  Mechanika  h4tt0ri  4
 Silnik spalinowy pojazdu ... - zadanie  Mechanika  Basia_3008  2
 silnik obracający bęben wciągający ciężar  Mechanika  rObO87  0
 Silnik Carnota - zadanie  Termodynamika  filester  1
 Silnik cieplny - zadanie 4  Termodynamika  piotr90  1
 Silnik wykonał pracę podnosząc ciało o masie ...  Termodynamika  sylwia_077  2
 Sprawnosc silnika Carnota dowód  Termodynamika  marcin2447  1
 oblicz wydajność silnika carnota, porównaj z rzeczywistym  Termodynamika  p1otr  0
 Silnik cieplny (zadania z matury)  Termodynamika  matura2009  1
 Silnik elektryczny - zadanie 2  Elektromagnetyzm  aleksia68x  4
 sprawność cyklu Carnota  Termodynamika  yubinka  1
 Silnik indukcyjny  Elektromagnetyzm  kovallukasz  0
 silnik a przemiana izotermiczna  Termodynamika  nwa2pac  1
 Silnik Carnota - konkurs  Termodynamika  Titlu  1
 silnik sieplny, cylinder z tłokiem  Termodynamika  cashmere  1
 Idealny silnik Carnota doprowadza do chłodnicy...  Termodynamika  sylwia_077  3
 silnik jonowy  Elektromagnetyzm  1710  0
 Cykl Carnota - potwierdzenie myśli  Termodynamika  MmikiM  6
 Silnik - zadanie 2  Termodynamika  kamil256  2

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software