szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 14 maja 2008, o 21:41 
Użytkownik

Posty: 4
Lokalizacja: Opole
Potrzebuje pomocy w rozwiązaniu tego działania:

\frac{9\cdot 10^{8}\cdot (2\cdot 10^{-10}\cdot 2 ^{-10})}{10}


Ostatnio edytowano 15 maja 2008, o 19:31 przez bless_ya, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Kobieta Offline
PostNapisane: 14 maja 2008, o 21:53 
Użytkownik

Posty: 324
Lokalizacja: Opole
Pomogła: 121
\frac{9*10^{8}*(2*10^{-10}*2*10^{-10})}{10} = \frac{ 9 \cdot 2 \cdot 2 \cdot 10^{-10} \cdot 10^{-10} \cdot 10^{8} }{10} = \frac{36 \cdot 10^{-12}}{10} = \\ = 36 \cdot 10^{-13}


Ostatnio edytowano 15 maja 2008, o 13:05 przez aga92, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 14 maja 2008, o 22:07 
Użytkownik

Posty: 4
Lokalizacja: Opole
Dzięki.
Mam jeszcze jedno pytanie - co się stało z 10^8 ?


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 15 maja 2008, o 06:33 
Użytkownik

Posty: 941
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Wiek: 21
Pomógł: 222
Chyba niechcąco zjadła je :) Wtedy wynik będzie 36\cdot 10^{-13}


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 Potęgi, która większa, wymierność...  Przekształcenia algebraiczne  Daria662  5
 Oblicz ,potęgi  Przekształcenia algebraiczne  lena23  6
 Przekształcenie potęgi o wykładniku -1/2  Przekształcenia algebraiczne  7tacHu  5
 dowód tożsamości-kwadraty i 4 potęgi  Przekształcenia algebraiczne  emator2  1
 Liczby naturalne ,całkowite wymierne  Przekształcenia algebraiczne  kk_katarzyna1  1
 jak skrócić ten ułamek ?  Przekształcenia algebraiczne  aleo  2
 Potęgi o wykładniku wymiernym - zadanie 3  Przekształcenia algebraiczne  Nad.  7
 Skróć ułamek algebraiczny - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  blubby  3
 czy ta liczba dzieli sie przez 10  Przekształcenia algebraiczne  tomekdylnicki  4
 potęgi o wykładniku wymiernym  Przekształcenia algebraiczne  Anonymous  3
 Łatwe potęgi  Przekształcenia algebraiczne  Valier  3
 Uprość liczbę - potęgi. - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  komar279  5
 Potęgi - zadanie 2  Przekształcenia algebraiczne  karolinaaa  4
 [potęgi] Która z liczb jest większa?  Przekształcenia algebraiczne  Michalf  3
 Obliczenia (potęgi).  Przekształcenia algebraiczne  pAwEl12  5
 Skróć ułamek algebraiczny  Przekształcenia algebraiczne  raciniak  2
 potegowanie liczb  Przekształcenia algebraiczne  marco_te  7
 Potęgowanie - wyjaśnienie  Przekształcenia algebraiczne  himen  1
 Potęgowanie i pierwiastkowanie, wykonaj działania  Przekształcenia algebraiczne  MF0304  1
 potęgowanie liczb - zadanie 3  Przekształcenia algebraiczne  marek252  4
 Wyznacz wszystkie liczby całkowite x,  Przekształcenia algebraiczne  loli2208  1
 Potęgowanie pierwiastka z liczbą ujemną  Przekształcenia algebraiczne  MatWojak  3
 Podnoszenie do potęgi ułamkowej  Przekształcenia algebraiczne  mizzflowerpot  11
 oblicz: potegowanie  Przekształcenia algebraiczne  czubek1  2
 do jakiej potęgi 10?  Przekształcenia algebraiczne  Rychu522  5
 Potęgi o wykładniku całkowitym  Przekształcenia algebraiczne  exv  2
 Zapisz w postaci jednej potęgi + oblicz wartość wyrażeń.  Przekształcenia algebraiczne  bartq  2
 Przedział zawierający 3 liczby całkowite  Przekształcenia algebraiczne  Marysieek  4
 dzielenie potęgi  Przekształcenia algebraiczne  Magot0  1
 skróc ułamek - zadanie 3  Przekształcenia algebraiczne  karol10  1

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software