szukanie zaawansowane







Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 8 wrz 2008, o 11:25 
Użytkownik

Posty: 2
Lokalizacja: rybnik
Ludzie, poproszę o wyjaśnienie ( tylko tak, jak dziecku ) jak to jest z tym liczeniem procentów...

100 - 22% = ? i dlaczego 0,82

dzieciak rozsypał mi na dywanie 100 klocków, zabrał 22 i policzył i spojrzał jak na debila, bo mu wyszło 78 ( już posprzątałem za gówniarza te klocki ). Poproszę o info, jakie są zasady odejmowania procentów. Dlaczego np

100 - 7 = 93
100 / 1.07=93, 45 ( i to się na klockach też zgadza:)

ale już

100 -22% = 78
100 / 1.22 = 81,96


Ostatnio edytowano 8 wrz 2008, o 12:02 przez edek79, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Polecam
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 8 wrz 2008, o 14:54 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 2180
Lokalizacja: Bytom
Wiek: 23
Pomógł: 258
Pomoc poza forum: Nie
100 \% -22\% = 78\% \\ 78\% = 0.78

_________________
"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi." - A. Einstein (1879-1955)


Góra
 Zobacz profil   3594350
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 8 wrz 2008, o 22:39 
Użytkownik

Posty: 2
Lokalizacja: rybnik
ale 100 / 1.22 = 81,96


Góra
 Zobacz profil  
 
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 9 wrz 2008, o 09:55 
Gość Specjalny
Avatar użytkownika

Posty: 2180
Lokalizacja: Bytom
Wiek: 23
Pomógł: 258
Pomoc poza forum: Nie
\frac{100\%}{1.22\%} = 81,96

procenty się upraszczają

_________________
"Nie wiem jaka broń będzie użyta w trzeciej wojnie światowej, ale czwarta będzie na maczugi." - A. Einstein (1879-1955)


Góra
 Zobacz profil   3594350
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Dział   Autor   Odpowiedzi 
 porównanie procentów - ??? bez liczb  Procenty  fala21  3
 Zadanie z procentów - zadanie 4  Procenty  GT  2
 zadania z procentów - zadanie 4  Procenty  mademoiselle  1
 obliczanie procentów produktów i zmiany  Procenty  Bronka  1
 Obliczanie procentów - zadanie 3  Procenty  gorny  1
 Zniżka wg zasady  Procenty  jaremek  1
 Obliczanie procentów bez danych liczbowych wartości towar  Procenty  Jungo17  1
 Sprawdzian z procentów 1 klasa technikum  Procenty  matikolo123  6
 2 zadania z procentow  Procenty  szczepanik89  2
 Zadania z procentów  Procenty  MTunia  3
 Zadanie z Procentów - zadanie 8  Procenty  masterxabies1  1
 zad z procentów  Procenty  mademoiselle  1
 2 zadania z obliczaniem procentów  Procenty  wojtaz131  1
 Kilka zadań z procentów  Procenty  Steradian  7
 2 zadania z procentow - zadanie 2  Procenty  adrian7137  4
 zadanie z procentów - zadanie 2  Procenty  dwukwiat15  1
 Obliczanie procentów - zadanie 4  Procenty  gabisia150  3
 zadania z procentów - zadanie 6  Procenty  pyszczeq  2
 1 zadanko z procentow  Procenty  salvadorek  5
 Obliczanie procentów - zadanie 6  Procenty  Viris  8
 roznica procentow  Procenty  Agata00000  3
 obliczenie procentów  Procenty  aceja  3
 zadania z procentów - zadanie 5  Procenty  samara01  1
 oblicznie procentów  Procenty  kwiatek1414  1
 zad z procentów - zadanie 2  Procenty  mademoiselle  3
 Zadaanie z procentow  Procenty  adrian7137  1
 Zadana teksotwe z procentow  Procenty  Pioro16  1
 Zadania z procentów, wytłumaczycie mi ?  Procenty  ekonomistka1b1  2
 mnożenie procentów  Procenty  samarta  3
 Liczenie procentów w dwie strony?  Procenty  maciekkn  8

Kto przegląda Forum

Użytkownicy przeglądający to Forum: Brak zalogowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Astronomia.pl program tv Grudziądz , Tunezja last minute - zarezerwuj na wycieczka.pl Lalka streszczenie Wypracowania z polskiego
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Netstel Software