szukanie zaawansowane
 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 8 lut 2010, o 16:31 
Użytkownik

Posty: 16
Lokalizacja: Częstoichowa
(-x^2+x+2)(x^2)+1 \ge 0

-- 8 lut 2010, o 16:37 --

(-x^2+x+2)(x^2)+1 \ge 0
delta=1-4*(-1)*2
delta=1+8=9
\sqrt{delta}=3

x1=  \frac{-1-3}{-2}=2
x2= \frac{-1+3}{-2}=-1

-- 8 lut 2010, o 16:38 --

i co dalej??
Uniwersytet Wrocławski Instytut Matematyczny - rekrutacja 2018
Góra
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 8 lut 2010, o 17:00 
Użytkownik

Posty: 656
Lokalizacja: aaa
czy to ma byc:
1. (-x^2+x+2) \cdot x^2+1
czy 2. (-x^2+x+2)(x^2+1)
Góra
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Autor   Odpowiedzi 
 Rozwiaz nierownosc  jackass  3
 Równanie wymierne i nierówność  Monster  2
 Rozwiąż nierówność - funkcja homograficzna  judge00  2
 Nierówność wymierna  judge00  4
 Równanie i nierówność z parametrem  at_new  2
 
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [F.A.Q.] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Karpatka.pl