szukanie zaawansowane
 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 lis 2010, o 15:17 
Użytkownik

Posty: 12
Lokalizacja: wroclaw
wyznaczyc funkcje odwrotna do funkcji
sinh(x)= \frac{ e^{x} - e^{-x} }{2}
Góra
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 27 lis 2010, o 18:52 
Gość Specjalny

Posty: 5477
Lokalizacja: Toruń
y=\frac{ e^{x} - e^{-x} }{2}  \le e^{x}
2y=e^{x} - e^{-x}
2y = e^{x} -  \frac{1}{e^{x}}
2ye^{x} = e^{2x} - 1
e^{2x} - 2 ye^{x} -1 = 0
(e^{x}-y)^{2} = 1 + y^{2}
e^{x}-y =  \sqrt{1 + y^{2}}
e^{x} = y + \sqrt{1 + y^{2}}
x=ln(y + \sqrt{1 + y^{2}})
Góra
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Autor   Odpowiedzi 
 Funkcja zaokrąglajaca  Anonymous  3
 Surjekcja (funkcja "na")  lucky36  1
 Funkcja z parametrem...  Finarfin  2
 Jaka to funkcja?  Anonymous  1
 Nowe pojęcie - funkcja cecha  jchris  2
 
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [F.A.Q.] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Karpatka.pl