szukanie zaawansowane
 [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
Kobieta Offline
PostNapisane: 3 mar 2011, o 18:43 
Użytkownik

Posty: 5
Lokalizacja: gdynia
f(x)=  x^{2}  +3

f \circ f
(f \circ f)x=f(f(x))=  f(f)^{2} +3= (x^{2}+3)^{2} +3= x ^{4} =3 ^{2} +3

czy to jest dobrze??
Góra
PostNapisane: 3 mar 2011, o 18:49 
Użytkownik
(f\circ f)(x)=f(f(x))=(f(x))^2 +3 =(x^2 +3)^2 +3=x^4 +2x^2 +6
Góra
Kobieta Offline
PostNapisane: 3 mar 2011, o 18:54 
Użytkownik
Avatar użytkownika

Posty: 4376
Lokalizacja: Łódź
Pipol jak Ty to podniosłeś do kwadratu?
Góra
Kobieta Offline
PostNapisane: 3 mar 2011, o 19:00 
Użytkownik

Posty: 5
Lokalizacja: gdynia
czy
f(x)= (x-1)^{2}= f(f(x))=(f(x)-1)^{2}=((x-1)^{2}-1)^{2}
Góra
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Autor   Odpowiedzi 
 Zbiór wartości funkcji  the moon  1
 Wykresy funkcji, srodek odcinka  1exam  4
 Dowód funkcji monotonicznej ujemnej  Anonymous  3
 Składanie i parzystość funkcji-2 zadania.  qkiz  1
 Zbadac parzystosc i nieparzystosc funkcji  pangucio  5
 
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [F.A.Q.] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Karpatka.pl