szukanie zaawansowane
 [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 gru 2011, o 17:20 
Użytkownik

Posty: 844
Lokalizacja: Wrocław
Uprościć wyrażenie: (a \wedge c) \vee (b \wedge c) \vee (\neg a \wedge b) do wyrażenia: (a \wedge c) \vee (\neg a \wedge b) stosując podstawowe twierdzenia algebry Boole'a (oraz reguły pochłaniania, i sklejania).

Polecenie dotyczy kilku przykładów, ja mam problem z tym konkretnym, także nie muszą w nim wystąpić akurat te reguły. Proszę o pomoc, próbowałem już na kilka sposób i niestety nie udaje mi się uprościć do wymaganego wyrażenia.

Pozdrawiam
Uniwersytet Wrocławski Instytut Matematyczny - rekrutacja 2019
Góra
Mężczyzna Offline
PostNapisane: 17 gru 2011, o 21:27 
Administrator

Posty: 24340
Lokalizacja: Wrocław
275588.htm

JK
Góra
Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


 Zobacz podobne tematy
 Tytuł tematu   Autor   Odpowiedzi 
 Uproszczenie wyrażenia - zadanie 50  szymuuch  1
 uproszczenie wyrażenia - zadanie 46  rooker  1
 Uproszczenie wyrażenia - zadanie 29  Buenos  1
 Uproszczenie wyrażenia - zadanie 39  placky  4
 Uproszczenie wyrażenia - zadanie 37  andrzej_losiu  3
 
Atom [Regulamin Forum] [Instrukcja LaTeX-a] [Poradnik] [F.A.Q.] [Reklama] [Kontakt]
Copyright (C) Karpatka.pl