Poniższa macierz dotyczy czasu wykonywania zadań przez pracowników (wartość z komórki

to czas wykonania zadania i przez pracownika j). Zadania można realizować równolegle, a jedno zadanie przypada na jednego pracownika. Ile co najmniej czasu zajmie wykonanie tych zadań?
![\left[\begin{array}{ccccc}5&5&3&6&5\\3&5&5&6&4\\3&4&5&3&5\\5&6&3&5&4\\4&5&4&6&5\end{array}\right] \left[\begin{array}{ccccc}5&5&3&6&5\\3&5&5&6&4\\3&4&5&3&5\\5&6&3&5&4\\4&5&4&6&5\end{array}\right]](/latexrender/pictures/5/5/55478b909f3ee0c59a92993c5e62fc3c.png)
prosiłabym o sprawdzenie czy dobrze robię to zadanie metodą węgierską.
1. znajduję najmniejsze elementy w każdym wierszu i odejmuję je odpowiednio od każdego wiersza
(czyli w pierwszym wierszu 3, w drugim 3, w trzecim 3, w czwartym 3, w piątym 4)
![\left[\begin{array}{ccccc}2&2&0&3&2\\0&2&2&3&1\\0&1&2&0&2\\2&3&0&2&1\\0&1&0&2&1\end{array}\right] \left[\begin{array}{ccccc}2&2&0&3&2\\0&2&2&3&1\\0&1&2&0&2\\2&3&0&2&1\\0&1&0&2&1\end{array}\right]](/latexrender/pictures/9/6/967fea55d8d5f709a8bc6db0d8ac7aa9.png)
2. znajduję najmniejsze elementy w każdej kolumnie i odejmuję je odpowiednio od każdej kolumny
(czyli w pierwszej kolumnie 0, w drugiej 1, w trzeciej 0, w czwartej 0, w piątej 1)
![\left[\begin{array}{ccccc}2&1&0&3&1\\0&1&2&3&0\\0&0&2&0&1\\2&2&0&2&0\\0&0&0&2&0\end{array}\right] \left[\begin{array}{ccccc}2&1&0&3&1\\0&1&2&3&0\\0&0&2&0&1\\2&2&0&2&0\\0&0&0&2&0\end{array}\right]](/latexrender/pictures/b/3/b3b99f9037dc77e1664fd840912aacfa.png)
3. szukam jak pokryć wszystkie zera minimalną liczbą linii. wyszło mi, że jest ich 5 (macierz jest

, więc się zgadza).
4. szukam rozproszonych zer, to będą wyrazy:

,

,

,

,

i tym miejscom odpowiada czas w macierzy z treści zadania? czyli czas to:

. czy to jest rozwiązanie jednoznaczne?