oblicz całkę po obszarze

Całkowalność. Metody i obliczanie całek oznaczonych i nieoznaczonych. Pole pod wykresem. Równania i nierówności z wykorzystaniem rachunku całkowego. Wielowymiarowa całka Riemanna - w tym pola i objętości figur przestrzennych.
rhav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 wrz 2019, o 16:49
Płeć: Mężczyzna

oblicz całkę po obszarze

Post autor: rhav »

oblicz całkę \(\displaystyle{ \displaystyle{\iint_{A} ydxdy}}\), gdzie \(\displaystyle{ A}\) jest zbiorem zawierającym punkt \(\displaystyle{ (-1,2)}\) i ograniczony liniami: \(\displaystyle{ x^{2}+y^{2}=9, y=-x, x=0.}\)
mi totalne głupoty wychodzą... :(
Ostatnio zmieniony 14 wrz 2019, o 21:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34287
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Re: oblicz całkę po obszarze

Post autor: Jan Kraszewski »

No to może pokaż co Ci wychodzi.

JK
rhav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 7 wrz 2019, o 16:49
Płeć: Mężczyzna

Re: oblicz całkę po obszarze

Post autor: rhav »

ech, jednak wychodzi, zrobiłem po raz 4ty i jest wiarygodny wynik wychodzi wiec jest git - można usunąć temat
ODPOWIEDZ